Suomen suurin matkablogiyhteisö

Healthy Kitchen – Hyvää oloa keittiöstä

Sara La Fountainin Healthy Kitchen -kirjaa on kehuttu kovasti. Sekä Väritehtaan Suvi että Meanwhile in Longfield -blogin Huli ovat olleet aivan hullaantuneita kirjaan, joten pitihän minunkin saada tuo superihana kirja itselleni. Odotukset olivat korkealla, ehkä jopa liiankin, sillä ne eivät kirjan luettuani ihan täyttyneet.

Kirjan luki kyllä mielellään läpi ja merkkasin useammankin reseptin To Do -listalleni. Lisäksi kirja on kaunis kuin mikä. Se on kuin karkki, niin söpö ja suloinen, aivan kuin Saran pisamien alla hehkuva hymykin. On kauniita värejä, upeita kuvia, kivoja mietelauseita ja vaikka mitä ihanaa. Mutta joku siinä tökki.

Ehkä minua häiritsi se, miten kaikki oli ihan ylitäydellistä. Elämä on ihanaa ja maailma on täynnä pelkkää pumpulia, vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja, perhosia ja kukkia. Sanokaa vaan kyyniseksi, mutta minulle tuli hieman sellainen olo, että meininki kirjan sivuilla on nyt pikkuisen teennäistä. Ja se on ehkä tarkoituskin.

Sara on varmaan halunnutkin korostaa elämän ihanuutta ja keskittyä hyviin asioihin kirjassaan. Minun mielestäni se vaan meni ihan hippasen yli. En osaa selittää tarkemmin, muta joku kirjan ällösöpöydessä hieman tökki. Ehkä mielialani ei ollut oikea kirjan lukemiseen, sillä mieltäni vaivasi tuolloin monta pientä murhetta ja ilmassa oli paljon stressiä. Täydellisen suloinen maailma oli ehkä hieman liikaa alakuloiselle mielelleni.

Noniin, nyt kun kirjan tunnelmaa on ruodittu muutaman kappaleen verran, niin katsotaanpa hieman kirjan muuta antia. Reseptit vaikuttavat varsin päteviltä ja herkullisilta sekä ihanan terveellisiltä. Näitä aion todellakin kokeilla. Ja itseasiassa olen kokeillutkin jo kahta reseptiä yllättyen todella positiivisesti. Myös Henkka on pitänyt Saran resepteillä kokatuista ruoista, joten kirjan sivuille palataan varmasti vielä jatkossakin.

Ruokareseptien lisäksi kirjan sivuilta löytyy ohjeita kotitekoiseen kosmetiikkaan ja kauneudenhoito-osioissa on muun muassa tuoksuvia kuorintavoiteita, hemmottelevia kylpysuoloja ja ihania kasvonaamioita. Luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan. Kotitekoiset kauneudenhoitotuotteet ovat myös mitä mainioin lahjaidea. Kirjan kauniita sivuja katselee mielellään, ja vaikka kitisinkin hieman ällösöpöstä meiningistä, niin tuleehan tätä kirjaa selatessa väkisinkin hyvälle tuulelle.

Kirjan reseptit on jaettu kuukausittain ja jokainen kuukausi pitää sisällään oman teeman värityksineen kaikkineen. Jokaiselle kuukaudelle on omat smoothiet, helppoja arkiruokia, enemmän vaivaa vaativia herkkuja sekä niitä kosmetiikkaohjeita.

Kaiken kaikkiaan kirja on syötävän suloinen. Kauniita kuvia ei voi korostaa liikaa ja jos joku, niin tämä on todellinen hyvän olon ja hyvän mielen kirja. Viimeistään ensimmäistä reseptiä kokeillessa vakuutuin sen verran, että taidanpa kurkistaa myös muita Saran kirjoja sillä silmällä. Jospa ne eivät olisi ihan yhtä ällösöpöjä kuin tämä.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Heidi E. sunnuntai, 16 helmikuun, 2014 at 20:41

    Mulla on jo jonkun aikaa ollut ongelma Saran kanssa – ohjeista tykkään, söpöilystä en. Kerrohan siis heti jos löytyy epäsöpöileviä Saran kirjoja 😉 Ja paljastathan parhaat ohjeet täällä? 😀

    • Reply Martina maanantai, 17 helmikuun, 2014 at 09:22

      Kiva kuulla että söpöily tökkii jollain muullakin. Mun sisko. 🙂 Ajattelin jo että mussa on jotain vikaa ja oon paha, synkkä ja kyyninen ihminen kun liika söpöily ärsyttää. Aion tutkia Saran muitakin kirjoja jos ne olis vähän neutraalimpia. Ja parhaat ohjeet tulee tottakai tänne blogiin! Ensimmäinen itseasiassa jo tällä viikolla. 🙂

    Leave a Reply