Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolmen suklaan kerroskakku

Tämä kakku on hieman työläs, mutta sitäkin herkullisempi. Ja työläällä en nyt tarkoita vaikeaa, sillä sitä tämä kakku ei ole. Kolmen kerroksen rakentaminen vain ottaa vähän enemmän aikaa kuin normaali yksikerroksinen juustokakku. Koska kolmen suklaan kerroskakun resepti on niin pitkä, jätän lätinät tällä kertaa näin vähiin, ja hyökkään heti reseptin kimppuun. Tai no, sen verran haluan vielä sanoa, että kakku keräsi paljon kehuja osakseen, joten tartu rohkeasti reseptiin. Se palkitsee.

Kolmen suklaan kerroskakku

Pohja:

– 2oo g piparkakkuja tai digestivekeksejä (minä tein tämän jouluksi, siksi käytin pohjaan piparkakkuja)
– 100 g voita

1. täyte:

– 2 liivatelehteä
– 100 g tummaa suklaata
– 125 g mascarponea
– 2 dl kuohukermaa
– 0,5 dl sokeria
– 1 rkl kaakaojauhetta

2. täyte:

– 2 liivatelehteä
– 100 g maitosuklaata
– 125 g mascarponea
– 2 dl kuohukermaa

3. täyte:

– 2 liivatelehteä
– 100 g valkosuklaata
– 125 g mascarponea
– 2 dl kuohukermaa
– 1 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sekoita ne sulaan voihin. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja jätä hetkeksi jääkaappiin.

Valmista ensimmäinen täyte tummasta suklaasta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa ja sekoita se mascarponeen. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja kermavaahto. Liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kippaa seos täytteeseen. Sekoita ja levitä täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Kun ensimmäinen täytekerros on jähmettynyt, tee maitosuklaakerros samalla tavalla kuin tummasuklaatäyte. Eli laita liivatteet likoamaan, vatkaa kerma, sulata suklaa ja sekoita suklaa mascarponeen. Tähän kerrokseen ei tule sokeria, joten seokseen lisätään enää kuumaan veteen liotetut liivatelehdet ja maitosuklaatäyte levitetään tummasuklaakerroksen päälle. Kerrosten jähmettymisessä meni minulla puolitoista tuntia viiva tunti.

Ja vielä on ylimmän kerroksen vuoro. Sekin tehdään samalla kaavalla kuin aiemmat kerrokset. Muista lisätä joukkoon myös vaniljasokeria. Kun valkosuklaakerroskin on jähmettynyt on kakku valmis nautittavaksi. Voit toki koristella sen ensin, mutta kerroskakku on jo itsessään niin näyttävä, ettei ylimääräisiä koristeita välttämättä tarvitse.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply