Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kookospuuro

Fuelfood-kirjan Overnight Oats -puurosta innostuneena kokeilin melkein heti perään toistakin kirjan sivuilta löytyvää puuroreseptiä. Tai no, sanotaanko niin että inspiraatio tähän trooppisen lämpimään kookospuuroon tuli kirjan sivuilta, mutta muuntelin sitä hieman sen mukaan, mitä kaapista löytyi.

Tässä siis minun versioni Fuelfoodin kookospuurosta. Tein puuroa ison satsin eräänä lumisena sunnuntaina ja kehotin muitakin maistamaan sitä. Ja kappas vaan, kohta kattila oli tyhjä kun Henkan isä pyysi saada ottaa vielä viimeisetkin kauhalliset. Miettikää, miespuolinen ihminen otti lisää terveyspuuroa! Joko nyt uskotte että terveellinen ruoka voi olla hyvän makuista (myös miesten mielestä)?

Kookospuuro
4 annosta

– 2 dl vettä
– 4 dl kookosmaitoa
– 0,5 tl vaniljajauhetta
– banaani
– 1 dl kookoshiutaleita
– 2 dl neljän viljan hiutaleita (tai kaurahiutaleita)
– 2 rkl leseitä (mulla oli vehnää)
– kardemummaa

Kippaa kattilaan vesi, kookosmaito, vaniljajauhe ja banaani viipaleina. Sekoita ja lisää kookoshiutaleet, neljän viljan hiutaleet ja leseet. Kiehuta noin 10 minuuttia ja mausta kardemummalla. Ripottele annoksen päälle kookoshiutaleita ja lorauta halutessasi vähän hunajaa makeutukseksi (tosin tämä on aika makeaa muutenkin, kiitos banaanin). Meillä oli lisukkeena myös mansikoita, mutta punaiset ystävät vierastivat kameraa niin, että joudutte kuvittelemaan mansikat tuohon puuron päälle.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply