Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hedelmäistä – Herkkuja hedelmistä

Kaverit hei, miksi me emme syö enemmän hedelmiä? Tulipahan vaan mieleen kun luin Hedelmäistä-kirjaa, joka oli kuin värikäs hedelmäpommi vasten kasvojani. Kirja tarjoaa paljon perustietoa tutuista ja tuntemattomammistakin hedelmistä, hedelmäisiä reseptejä ja monipuolista tietoa värikkäistä ruokavaliomme piristäjistä.

Hedelmäistä – Herkkuja hedelmistä on saman porukan käsialaa kuin mieletön Mätiä – Helmiä lautasella -kirjakin, jonka olen esitellyt täällä. Janne Tarmion ja Sami Tallbergin käsialaa olevan kirjan on kustantanut Tarmio ja Hedelmäistä -kirja jatkaa samaa asiantuntevaa ja innostavaa linjaa kuin Mätiä -kirjakin. Pidän molemmista kirjoista todella paljon ja odotan jo innolla, ilmestyykö Tarmiolta ja Tallbergiltä vielä kolmaskin kirja, ja jos ilmestyy, mikä kirjan aiheena on.

Minä uppouduin tähänkin kirjaan niin, että luin sen kannesta kanteen kahdessa iltapäivässä. Kirjan sivuilla vilisee niin paljon hyviä vinkkejä, että pidin vieressäni kynää ja paperia kirjoittaakseni inspiroivimmat ideat itselleni talteen. Olisi tehnyt mieli ponkaista heti ylös, ulos, kauppaan ja keittiöön kokeilemaan uusia hedelmäisiä makuyhdistelmiä, mutta en malttanut jättää kirjaa rauhaan ennen kuin olin lukenut sen kokonaan.

Hedelmäistä-kirjasta voit tarkistaa milloin mikäkin hedelmä on sesongissa, mistä tunnistaa kypsän hedelmän ja miten mitäkin hedelmää tulee säilyttää. Kypsän hedelmän tunnistaminen kuulostaa ehkä yksinkertaiselta, mutta minä sain ainakin monta hyvää vinkkiä ihan tuttujakin hedelmiä koskien. Paras passionhedelmä on ryppyiseksi rytistynyt ja kypsä persimon ei olekaan kauniin oranssi vaan pinnaltaan tummuva ja lopulta ruskealaikkuinen. Muistathan myös haistella hedelmiä. Hyvä ananas tuoksuu hedelmäiseltä jo kaupassa ja kypsiä ananakset ovat silloin, kun alimmat lehdet irtoavat helposti.

Hedelmät taipuvat moneen. Sen todistavat viimeistään kirjan reseptit, joissa on niin alkupaloja, lisukkeita kuin pääruokiakin sekä tietysti myös salaatteja ja smoothieita. Reseptit esittelevät eri maiden hedelmäisiä klassikkoruokia sekä yllättäviäkin yhdistelmiä. Kesää odotellessa kirjan hedelmäiset grillivinkitkin ovat tervetulleita.

Kirjan lukemisen jälkeen kaupan hedelmähyllyä katsoo aivan uusin silmin. Värikkäät hedelmät ovat väriterapiaa parhaimmillaan. Niin ja mielessä on se postauksen alussakin esittämäni kysymys; Miksi emme syö enemmän hedelmiä? Ensi kerralla kun meinaan tarttua tuttuun banaaniin tai omenaan kurkistan mitä muuta on tarjolla ja testaan jotain uutta hedelmäkaveria. Suosittelen samaa sinullekin! Oppaana kaupan hedelmähyllyjen välissä toimii Hedelmäistä-kirja.

Hedelmäistä-kirja on saatu arvostelukappaleena.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply