Suomen suurin matkablogiyhteisö

Appelsiini-suklaapiiras

Muistatteko vielä taivaallisen ihanan valkosuklaa-kardemummapiiraan? Minä en ole voinut unohtaa sitä ja joululeipomuksia miettiessäni päätinkin, että minun on tehtävä tuota valkoista herkkua uudestaan. Niin myös tein, mutta koska halusin kokeilla jotain uuttakin, tein piiraasta myös maitosuklaisen version. Mausteeksi käytin appelsiinia, ja inspiraatio siihen tuli, uskokaa tai älkää, suihkusaippuasta.

Minulla oli nimittäin joulun alla käytössä aivan mielettömän ihana suklaalta ja appelsiinilta tuoksuva suihkusaippua, jota minun olisi tehnyt mieli pursottaa suoraan suuhuni, niin ihanalta se tuoksui. Lotrasin hyväntuoksuista suihkusaippuaa antaumuksella, ja vielä isommat määrät saippuaa lorahti käsiini silloin, kun Henkka käytti viereistä suihkua. Henkka ei tätä tiedä, mutta meidän suihkuhetkissä käytiin tuolloin (yksipuolista) tuoksujen kamppailua, kun minä muhin appelsiini-suklaapilvessäni ja yritin olla haistamatta makean tuoksutaivaani rikkovaa Henkan miehistä suihkusaippuaa. Olin melkein vihainen jos haistoin Henkan suihkusaippuan, vaikkei sen tuoksussa olekaan sinänsä mitään vikaa. Se ei vaan sopinut mitenkään suklaisiin suihkutuokioihini. On se kuulkaa tarkkaa..

Noniin, puhutaanko vielä hetki suihkussa käymisestä vai käytäisiinkö sen reseptin kimppuun? Niinpä, sitä minäkin, tässä siis resepti:

Appelsiini-suklaapiiras

– 400 g murotaikinaa
– 4 liivatelehteä
– 5 dl kuohukermaa
– 350 g suklaata (maito- tai tummasuklaa, mulla oli vähän molempia)
– appelsiini

Painele murotaikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja kippaa vuokaan kuivia herneitä. Ne pitävät taikinan kuosissaan paiston aikana niin etteivät reunat pääse lösähtämään pohjan päälle. Paista taikinapohjaa 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tee sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä kerma kattilassa ja sulata suklaa kuumaan kermaan. Varo ettei kerma pala pohjaan. Miedolla lämmöllä siis kaverit ja ajan kanssa niin tulee hyvä.

Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu. Sekoita kuoriraaste sekä mehu kerma-suklaaseokseen. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivatevesi täytteeseen, sekoita ja kippaa taikinapohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Koristeeksi olin ostanut appelsiinikrokanttisuklaata, mutta unohdin sen kotiin kun lähdimme jouluaattona piiraat mukanamme Longfieldeille. Onneksi Hulin kaapeista löytyi jos jonkinlaisia koristeita, joista valitsin joulun teemaan sopivia suklaanameja ja söpöjä valkosuklaasydämiä.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply