Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viime vuoden luetuimmat

Jos sallitte niin puhuttaisiinko vielä hetki viime vuodesta. Tiedän että blogit ovat pursuilleet vuodenvaihteessa yhteenvetoja siitä, mitä menneen vuoden aikana on tapahtunut, ja minäkin tein katsauksen vuoteen 2013 sekä omastani että blogin näkökulmasta. Haluaisin silti nostaa esiin vielä yhden asian, tai oikeastaan kymmenen asiaa, sillä tässä on listattuna 10 viime vuoden luetuinta postausta. Ehkäpä joku löytää tästä uutta luettavaa ja kokattavaa, vai oletko jo katsonut nämä kaikki?

1. Jamien sienirisotto

Jamie Oliverin sienirisotto se vaan komeilee suosituimpana postauksena vuodesta toiseen. Enkä kyllä yhtään ihmettele miksi, sillä resepti on kerrassaan nerokas ja sienirisotto on edelleen yksi parhaista Keltaisessa keittiössä kokatuista ruoista.

2. Omatekemä jäätelö – Ilman jäätelökonetta

Omatekemän jäätelön perusresepti jaksaa porskuttaa luetuimpien postausten kärjessä. Jäätelöresepti oli minulle ainakin melkoinen ahaa-elämys, sillä sen avulla tajusin, ettei jäätelön tekemiseen todellakaan tarvita jäätelökonetta, ja jätskin tekeminen on ilman konettakin hurjan helppoa.

3. Proteiiniletut

Proteiiniletut on ollut melkoinen ilmiö sekä liikuntaan hurahtaneiden että muiden terveellisestä ruoasta kiinnostuneiden keskuudessa. Hauskaa letuissa on se, että ne ovat kaikessa terveellisyydessään todella hyvän makuisia ja niin helppoja tehdä, että sain jälleen kerran rapsuttaa päätäni silmät ällistyksestä suurina, kun maistoin lettuja ensimmäisen kerran. Eihän mikään voi olla samalla kertaa näin hyvää, helppoa ja terveellistä!

4. Mitä keittiön välitilaan?

Hauskaa, kolmen reseptin jälkeen neljäntenä möllöttää yksi harvoista sisustuspostauksistamme. Taloprojektin myötä olemme jo lähes ammattilaisia mitä talon rakentamiseen ja sisustamiseen tulee. Minä olen käynyt jopa sisustussuunnittelukurssin taloprojektimme alkuaikoina ja opiskellut aihetta vapaa-ajallani muutenkin. Vuoden 2013 neljänneksi suosituimmassa postauksessa pohdimme keittiön välitilan ratkaisuja. Ja hei, koska tämäkin postaus on niin suosittu, lupaan kirjoitella lisää sisustusjuttuja kunhan talomme on valmis.

5. Maailman paras levite

Taas yksi vanha jo vuonna 2011 julkaistu postaus. Tämä listahan on yllätyksiä täynnä! Valkosipulinen rahkalevite kantaa edelleen ”maailman paras” -etuliitettä aivan kuten anoppinikin, jolta resepti on pöllitty. Levitettähän voisi taas joku päivä valmistaa, vaikka se tietääkin aina leipäövereitä. Omalla vastuulla siis kaverit, tähän jää koukkuun ja pahasti!

6. Mitä eroa on..?

Jälleen juttu vuodelta 2011. ”Mitä eroa on..?” -postaus on tiukka tietopaketti toisiinsa yleisesti sekoitetuista ruoka-aineista, kuten satsumasta, klementiinistä ja mandariinista. Mitä eroa näillä oransseilla kavereilla on keskenään? Postauksesta löytyy vastauksia myös muihin yhtä kinkkisiin ruokakysymyksiin. Minun piti tehdä tästä myös toinen osa, mutta se ajatus on näköjään jäänyt matkan varrella unholaan. Ehkä olisi syytä tarttua tuumasta toimeen.

7. Mitä suolaista ruokapöytään?

Jatketaan näköjään kysymyksillä. ”Mitä suolaista juhlapöytään?” listaa kasan suolaisia tarjottavia juhlapöytään. Usein suolaiset herkut hupenevat pöydästä nopeammin kuin makeat, mutta miksi suolaisia tarjottavia on niin vaikea keksiä? Makeita herkkuja kyllä tulee mieleen vaikka millä mitalla. On erilaisia kakkuja, muffinsseja, kääretorttuja, piirakoita, leivonnaisia, makeisia ja vaikka mitä, mutta suolaisia herkkuja on vaikeampi keksiä. Tämä postaus antaa monta suolaista vinkkiä juhlien järjestäjälle. Ota linkki talteen seuraavia juhliasi varten.

8. Avokadopasta

Jos luetuimpien postausten listalla on ollut muutama yllätys, niin tämä kohta ei yllätä sitten lainkaan. Tottakai kaikki etsivät legendaarisen avokadopastan reseptiä ja meidänkin pitäisi tehdä tätä taas uudestaan, jotta appivanhemmatkin pääsevät maistamaan maailman parasta pastaa. Olethan sinä kokeillut jo avokadopastaa? Jos et niin hopi, hopi! Lupaan ettet pety!

9. Rakkaudesta Helsinkiin: Kruunuvuoren aavekaupunki

Jes, listalle on päässyt myös yksi Rakkaudesta Helsinkiin -postaus! Kruunuvuoren aavekaupunki on yksi lempparipostauksistani ja Kruunuvuori ehkäpä Helsingin mielenkiintoisin tai ainakin omalaatuisin paikka. En unohda koskaan päivää Kruunuvuoren hylättyjen huviloiden alueella, jossa vallitsevaa kauniin surullista tunnelmaa on vaikea kuvailla sanoin. Se pitää kokea itse.

10. Karamellisoidut porkkanat

Viimeinen ja myös tämän listan vähäisin mitä tulee lukijamääriin, on karamellisoitujen porkkanoiden resepti. Klassisen lisukkeen nouseminen Top 10 -postauksiin todistaa sen, että blogissa kannattaa julkaista myös yksinkertaisia lisukereseptejä, vaikka välillä jonkun tosi simppelin ja kaikkien tunteman reseptin julkaiseminen epäilyttääkin. Tämänkin postauksen tarpeellisuus mietitytti minua melkoisesti ja näköjään todella turhaan. Onneksi julkaisin tämän epäilyksistäni huolimatta.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply