Suomen suurin matkablogiyhteisö

Safkaa – Parempaa arkiruokaa

Safkaa – Parempaa arkiruokaa on Alexander ja Hanna Gullichsenin esikoiskirja. Alexander Gullichsen on kokki sekä ravintoloitsija ja hänen vaimonsa Hanna valokuvausta harrastava vapaa kirjoittaja sekä ruokabloggaaja. Kirjan on kustantanut Otava.

Safkaa-kirjan ehdottomasti tunnetuin resepti on legendaarinen avokadopasta. Tarina kertoo, että avokadopasta on ensimmäinen ruoka, jota Alexander kokkasi vaimolleen Hannalle. Hanna oli niin vaikuttunut, että meinasi tirauttaa kyyneleen käsittämättömän herkullisen pastan äärellä. Ymmärrän Hannan reaktion oikein hyvin, pasta on nimittäin ihan mielettömän hyvää. Kokeilkaa ihmeessä jos ette ole jo kokeilleet, resepti löytyy kirjan lisäksi muun muassa täältä.

Avokadopastan lisäksi kirja pitää sisällään myös muita vallan mainioita reseptejä. Reseptit ovat hyvällä tavalla arkisia sekä sopivan monipuolisia. Kaikille luulisi löytyvän jotakin mieluista. Reseptit ovat myös sekä klassisia että kekseliäitä samaan aikaan. Varsin nerokkaita siis.

Kirja pitää esipuheen mukaan sisällään Gullichsenien elämän tärkeimmät reseptit ja kirjan sivuja selaillessa tuntuukin kuin kurkistaisi suoraan perheen henkilökohtaiseen elämään. Saatan olla hieman outo, mutta minusta tuntui ajoittain jopa hieman rikolliselta kirjaa lukiessani. Aivan kuin kurkistelisin toisten salaisuuksia ilman lupaa. Samaan aikaan olin otettu siitä, että pääsin osalliseksi perheen ruokamuistoihin, jotka ovat todella aistittavissa kirjan sivuilta.

Kirjassa on läsnä vahvasti myös rakkaus. Rakkaus ruokaa kohtaan, rakkaus pariskunnan yhteisiin ruokamuistoihin sekä epäilemättä myös rakkaus toisiaan kohtaan. Myös kirja on tehty rakkaudella. Se on kotoisa, hyväntuulinen, konstailematon ja aito. Kirjan kuvat on sommiteltu taidokkaasti ja niitä katselee mielellään.

Ja mikä parasta, pariskunnalta on tulossa uusi kirja, jonka kauppoihin ilmestymistä joudumme odottamaan niinkin kauan kuin huomiseen. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tänään illalla klo 21.00 ruutuun pärähtää Gullichsenien Meidän Safkaa -telkkariohjelma. Jes!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 20 tammikuun, 2014 at 13:18

    Googlailin eilen ruokablogeja ja päädyin ko. kirjan kirjoittajan blogiin. Mielenkiintoinen opus kerrassaan, ehkä mun orastava ruoka-innostus johtaa siihen että tämä kirja tulee hankittua. Sun blogi on myös mainio inspiraation lähde!

    • Reply Martina maanantai, 20 tammikuun, 2014 at 13:55

      Tämä kirja on kyllä oikein mainio tapaus ja keltaisessa keittiössäkin tullaan kokkaamaan sen sivuilta löytyviä reseptejä jatkossakin. Kiitos, ihanaa kuulla että meidän blogi toimii inspiraation lähteenä! Parempaa palautetta ei bloggaaja oikein voi toivoa. 🙂

    Leave a Reply