Suomen suurin matkablogiyhteisö

Erottajan Skiffer, Helsinki

Skiffer on ollut To Do Ravintolat -listallani ehkäpä ikuisesti, tai ainakin siitä lähtien kun kuulin ystävältäni Helsingin edustalla olevasta merellisestä pizzapaikasta, josta saa törkeän hyvää pizzaa. Liuskaluodon Skifferille olenkin halunnut mennä jo monena kesänä, mutta kun en vaan ole saanut aikaiseksi. Talokiireitä olisi helppo syyttää tästäkin, mutta kyllä nyt yhdelle pizzaillalle olisi pitänyt löytyä aikaa.

Nyt Liuskaluoto on kiinni, mutta onneksi Erottajaltakin löytyy Skiffer. Vein äitini sinne syömään ennen Toisenlaista joulukonserttia, ja pidimme molemmat kovasti paikan pizzoista. Vielä kun näitä pääsisi nauttimaan sinne Liuskaluodolle niin olisin onnellinen. Kesää odotellessa siis..

Minä olin katsonut listalta valmiiksi kaksi pizzavaihtoehtoa, joiden välillä puntaroin lopullista valintaani. Ottaisinko juustoja, tryffeliä, pähkinöitä ja viikunaa sisältävän Formaggion vai pekonia, banaania ja chiliä sisältävän Tompan. Kallistuin lopulta Tompan puoleen ihana Elviksen leipä mielessäni, enkä joutunut todellakaan pettymään. Pekonin ja banaanin liitto toimii ja chili toi mukaan kivasti potkua.

Äidin liuskassa oli hieman perinteisemmät täytteet. Oli Serranon kinkkua, Cumulu blue -sinihomejuustoa ja tuoretta ananasta. Äiti ei yleensä pidä ananaksesta pizzassa, mutta tuore ananas teki poikkeuksen ja aluksi epäileväisesti kokonaisen pizzan syömiseen suhtautunut äiti herkutteli liuskansa hyvällä ruokahalulla. Ei voinut kuulemma lopettaa kun se oli niin hyvää. Ymmärrän. Minäkin haarukoin Tomppaani vielä siinäkin vaiheessa kun housujen vyötärönauhalla alkoi olla tosi tukalat oltavat.

Skifferin viinilistalla suositaan eurooppalaisia luomuviinejä. Äiti päätti että otetaan valkoista ja minä valitsin sitten valkkareista maukkaan rieslingin, vaikken uskonutkaan sen sopivan pizzan kaveriksi. Joinkin omaa lasillistani lähinnä sekä ennen että jälkeen pizzan. Maistoin sitä myös pizzan ohessa, mutta chili peitti viinin alleen niin lahjakkaasti, että siemailin mieluummin vettä ruokailun ohessa. Lasiin jäänyt viinitilkka sopi mainiosti jälkkäriksi.

Parasta Skifferin liuskoissa on rapea pohja ja rohkeasti erikoisiakin yhdistelmiä sisältävät täytteet. Itse en osaisi edes ajatella laittavani pizzaani banaania, mutta perhana että se sopi hyvin pekonin ja chilin kaveriksi. Muitakin liuskoja täytyy päästä maistelemaan ihan viimeistään kesällä Liuskaluodolla, mutta mielellään jo aiemmin Erottajan Skifferissä. Jos nyt teleporttaisin itseni Skifferiin maistaisin varmaan kehuttua Soignonia, joka sisältää vuohenjuustoa, mansikoita ja pinjansiemeniä.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply