Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkamessut 2014

Kylmää ja pimeää tammikuuta piristää tänäkin vuonna Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät Matkamessut. Koko maailman kohtauspaikassa voi bongailla matkatarjouksia, varata matkan kylmästä lämpimään, maistella maailman herkkuja ja fiilistellä muuten vaan kaikkea matkailuun liittyvää.

Minäkin astelin paikalle vihdoin perjantaina, vaikka olisin halunnut heilua messuilla jo ammattilaispäivänä torstaina. Alkuvuoden työkiireet ja muut härdellit häiritsevät kuitenkin tänäkin vuonna matkamessuiluani, mutta onneksi ehdin kipittää paikalle perjantaina työpäivän päätteeksi.

Ruokabloggaajana odotin tietysti eniten Tasty Travel -aluetta, josta suuri osa tämän postauksen kuvistakin on otettu. Alueella on makuja niin kotimaasta kuin muualtakin maailmalta. Minä kuolasin yllättäen eniten italialaisia kojuja.

Kotimaan herkuista suosikkini olivat Tannisen Chilisen pisteen antimet, joita mukava messumyyjä esitteli minulle. Erilaiset chiliset hillokkeet maistuivat tosi namilta ja yhdistelin niitä jo mielessäni kesän grilliruokiin ja hampurilaisiin. Pirteä smoothie oli myös aivan ihana. Smoothiessa maistuu porkkana, hunaja, tyrni ja chili ja yhdistelmä on todella toimiva. Kokeile vaikka!

Myös Sun & Sea -alue miellytti pakkasessa paleltunutta bloggaajaa ja haaveilinkin matkasta oikeastaan kaikkiin alueella esiteltyihin matkakohteisiin. Meksiko, Malediivit, Karibia, Seychellit…kyllä kelpaisi!

Sun & Sea -alueella sijaitsee myös Sukelluskylä, jossa voi kokeilla laitesukeltamista. Minä en uskaltanut edes harkita moista, vaikka minua yritettiinkin houkutella altaaseen, mutta monelle muulle tämä on varmasti elämys vailla vertaa. Muista ottaa omat uikkarit mukaan!

Kävin tietenkin myös Rantapallon pisteellä moikkaamassa tuttuja. Rantapallon kuvausseinällä voi käydä poseeraamassa palmurannalla erinäisten rekvisiittahärpäkkeiden kanssa. Kaikki Rantapallon messukuvat löytyy täältä ja joukosta voi bongata erään tutun bloggaajan naaman useammastakin kuvasta. Pitäisiköhän kasvattaa viikset..

Matkamessujen vuoden partnerimaana toimii Latvia ja yllätys, yllätys olen haaveillut myös sinne suuntautuvasta matkasta. Mistäköhän matkakohteesta en olisi joskus haaveillut..? Henkkahan on Riikassa jo käynyt, mutta minä haluan sinne myös. Ehkä otamme lennot Riikaan jonakin vuosipäivänämme, jota meillä on tapana viettää aina eri kaupungissa.

Messut on auki vielä huomenna sunnuntaina, joten matkakuumetta ehtii nostattamaan vielä vallan mainiosti. Lisätietoja messuista löydät täältä. Iloista messuilua!

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Jael sunnuntai, 19 tammikuun, 2014 at 23:04

  Onpa herkullisia kuvia:) Ensimmäisessä kuvassa muuten veljeni ja italialaisen partnerinsa osasto;D

 • Reply Jael sunnuntai, 19 tammikuun, 2014 at 23:19

  Piti tulla korjaamaan.Eli erehdyin tuossa hieman;veljeni osastolla oli ne italialaiset pizzat,jäätelöt ja juustot.

  • Reply Martina maanantai, 20 tammikuun, 2014 at 09:21

   Veljelläsi taisi olla koko messujen herkullisin osasto. 🙂

  Leave a Reply