Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogivuosi 2013

Kertasin jo aiemmin vuoden 2013 tapahtumia lähinnä oman elämäni kannalta, mutta täytyyhän meidän kurkistaa myös mitä blogille kuului menneenä vuotena. Blogin kannalta vuosi 2013 ei ollut lainkaan epäonnen vuosi, sillä keltaisilla sivuilla on tapahtunut paljon kaikenlaista kivaa. On ollut kivoja kampanjoita, paljon uusia reseptejä, matkapostauksia, autoilua, hevosia ja ihan sitä tavallista elämääkin iloineen ja suruineen.

Tätä yhteenvetoa tehdessäni huomasin, että etenkin kuvapuolella on otettu isoja harppauksia eteenpäin. Iso kiitos tästä kuuluu Henkalle ja hänen järjestelmäkameralleen, mutta kiitän parantuneesta kuvien laadusta hieman myös itseäni ja kasvanutta innostustani kuvankäsittelyohjelman käyttöön. Myös minä osaan nykyään räpsiä kuvia järkkärillä ja muokata niistä jopa niin edustuskelpoisia, että yksi ottamistani kuvista on päässyt paistattelemaan jopa erään soijamerkin etusivulle. Voitte arvata että meinasin tipahtaa penkiltä huomatessani, että juuri minun soijaruokani on valittu kansikuvatytöksi. Täh ja vau! Kyllä musta vielä hyvä ruokakuvaaja tulee.

Keräsin tähän yhteenvetoon lähinnä vuoden maukkaimpia reseptejä sekä myös muutaman suosituimman tai minulle itselleni tärkeän postauksen myös muista aihepiireistä. Kas tältä näytti Keltaisen keittiön vuosi 2013:

Tammikuu

Indonesialainen keitto

Avokadopasta

Tammikuussa tehtiin jokirapurisottoa, jota testattiin kaveripiirissänikin hyvällä menestyksellä. Merellinen risotto on edelleen yksi lemppareistani. Toinen tammikuussa blogattu ruoka, jota kaverit ovat kehuneet, on ihanan mausteinen indonesialainen keitto

Tammikuussa julkaistiin myös legendaarinen paistettujen sirkkojen resepti. Ja legendoista puheenollen, tammikuussa blogissa tehtiin myös avokadopastaa.

Helmikuu

Tomaatti-mozzarellabruschetta

Ankanrintaa, appelsiinirisottoa ja balsamicosiirappia

Helmikuun onnistunein ruokakokonaisuus oli ehdottomasti ankanrinta, appelsiinirisotto ja balsamicosiirappi. Helmikuussa oltiin myös vahvasti italialaisissa tunnelmissa kun julkaisimme peräti kolme italialaisen iltamme reseptiä. Oli tomaatti-mozzarellabruschettaa, italialainen makkarapannu ja kaksi erilaista prosciutto antipastoa.

Maaliskuu

Avokadoa, jokirapua ja mätiä

Twix-leivonnaiset

Maaliskuussa kokattiin herkkua avokadosta, jokiravusta ja mädistä. Myös ehkäpä hieman yllättäen quinoasta tehty ecuadorilainen risotto quinoto on sellainen resepti, jonka haluan nostaa maaliskuulta esiin. Herkullisin maaliskuun ruoka oli kuitenkin ehdottomasti Twix-leivonnaiset. Maaliskuussa puhuttiin myös onnenhetkistä.

Huhtikuu

Pina colada -kakku ja ananasjäätelö

Vietnamilainen sitruunaruohobroileri ja inkivääririisi

Huhtikuussa oltiin aasialaisissa tunnelmissa ja kokattiin käsittämättömän hyvää thaimaalaista naudanlihasalaattia sekä samana iltana nautittua vietnamilaista sitruunaruohobroileria inkivääririisin kera. Kavereiden keittiössä toteutettu makumatka päätettiin karibialaisiin tunnelmiin pina colada-kakun ja ananasjätskin merkeissä. Huhtikuussa tehtiin myös legendaarisia proteiinilettuja.

Toukokuu

Sitruunainen siideriherkku

Intialainen soijapalacurry

Lounassalaattikakku

Toukokuussa lomalaisella oli aikaa panostaa blogiin. Osallistuin peräti kolmeen blogikampanjaan, joissa tein lounassalaatista kakun, kokkasin soijasta intialaista currya ja herkuttelin aurinkoisella parvekkeella sitruunaisella siideriherkulla.

Toukokuussa julkaistiin myös perinteiset euroviisuviikon postaukset, tehtiin herkullisia cookie popseja ja kerrottiin tositarina kauan kadoksissa olleesta siskosta.

Kesäkuu

Sitruuna-passionjäätelö

Mixed Grill

Kesäkuu oli huikea! Pääsimme kokemaan mielettömän Dinner in the Skyn ja Henkka voitti parsaa syömällä meille matkan Amsterdamiin. Herkuttelimme myös muun muassa lihaisalla mixed grillillä sekä kesän parhaalla jäätelöllä.

Heinäkuu

Fish&Chips

Gazpacho

Toast skagen

Heinäkuussa blogissa oli ehkä aavistuksen verran hiljaisempaa kuin muina kuukausina. Kävimme läpi eurooppalaisia klassikoita ja blogissa julkaistiin niin fish&chipsin, tiramisun, toast skagenin kuin gazpachonkin reseptit. Heinäkuussa kävimme tutustumassa äidin kanssa myös mieleenpainuvaan Kruunuvuoren aavekaupunkiin osana Rakkaudesta Helsinkiin -sarjaamme.

Elokuu

Pasta alfredo

Marjainen kerroskakku

Appelsiinitartaletit

Elokuussa herkuteltiin niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin. Makeista herkuista parhaimmat olivat äidin synttäreille tekemäni kerrosjuustokakku sekä ihanat appelsiiniset tartaletit. Suolaisista herkuista paras oli simppeli pasta alfredo. Elokuussa nautittiin kesän viimeisistä auringonsäteistä myös suloisessa Cafe Regatassa sekä Teurastamon Night Marketissa, jossa maistoin muun muassa sammakonreisiä.

Syyskuu

Maapähkinävoikeksit

Myslisämpylät

Nachokeitto

Syyskuu oli täynnä kiireitä, mutta jonnekin väliin mahtui silti useampikin kiva juhla. Häitä Satulinnassa tanssittiin oikeastaan jo elokuun viimeisenä päivänä, mutta postaus siitä ilmestyi syyskuussa. Juhlimme myös 5-vuotispäiväämme ensin Cantina Westissä ja myöhemmin vielä Amsterdamissa. Syksyyn kuului tietenkin myös rapujuhlat.

Kaiken kiireen keskellä keittiössäkin ehdittiin viettää aikaa. Leivoin veljelle lahjaksi maapähkinävoikeksejä ja hemmottelin minua ja Henkkaa eräänä aamuna tuoreilla myslisämpylöillä. Syyskuussa Keltaisessa keittiössä syntyi myös maukasta nachokeittoa.

Lokakuu

Ramen burger

Snickerskakku

Kolmen suklaan muffinssit

Lokakuun ensimmäisellä viikolla allekirjoittaneen ruokavalio sisälsi lähinnä jogurttia, jäätelöä, sosekeittoa, rahkaa ja muita nestemäisiä asioita. Onneksi varastossa oli paljon julkaisemattomia reseptejä ja kun hammasleikkauksesta toipuva suu parantui, pääsin kokkaamaan ensimmäisen kerran myös uudessa kodissamme Keravalla.

Ensimmäinen anopin keittiössä tehty ruoka oli thaimaalainen basilikabroileri. Lokakuussa herkuteltiin myös snickerskakulla, kolmen suklaan muffinsseilla ja ramen burgerilla.

Marraskuu

Cacio e pepe

Valkosuklaa-kardemummapiiras

Ruishampurilainen

Marraskuussa virittäydyttiin jo pikkuhiljaa joulutunnelmiin maistelemalla glögiä ja pieniä juustoisia suupaloja. Keltaisessa keittiössä syntyi myös nopeita arkiruokia, joista parhaat olivat ehdottomasti cacio e pepe -pasta sekä ruishampurilainen. Jälkiruoista parhaalta maistui valkosuklaa-kardemummapiiras.

Joulukuu

Mustikkajuustokakku

Tonnikalapihvi

Joulukuussa oltiin vielä enemmän joulutunnelmissa ja järjestettiin kaksikin arvontaa lukijoille. Joulujuttujen lisäksi maistelimme viinejä, paistoimme tonnikalaa, teimme suolaisia naposteltavia ja herkuttelimme mustikkajuustokakulla.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply