Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuukausiliitteen keittokirja

Kuukausiliitteen keittokirja kokoaa kansiensa sisään 40 Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä julkaistua reseptiä kolmen vuoden ajalta. Kokit Peppi Aralehto ja Ari Ruoho ovat laatineet reseptejä kulloinkin pääosassa olevasta sesonginmukaisesta raaka-aineesta. Raaka-aineet on haluttu pitää sellaisina, että kotikokkikin löytää ne helposti kaupasta tai luonnosta. Jep, luonnosta siksi, että kirjan sivuilla kokataan ruokia myös muun muassa kuusenkerkästä ja nokkosesta.

Reseptit on jaettu kahdeksaan eri osaan, joista on helppo löytää kulloinkin sesongissa olevat ruoat ja raaka-aineet. Kevään, kesän, syksyn ja talven lisäksi kirjasta löytyy jouluun, pääsiäiseen, juhannukseen ja sadonkorjuuseen liittyviä reseptejä. Kuukausiliitteen keittokirja onkin hyvä pitää kirjahyllyssä käden ulottuvilla niin, että sieltä voi etsiä aina kulloiseenkin vuodenaikaan sopivia reseptejä.

Jokainen kirjan sivuille otettu raaka-aine on esitelty asiaankuuluvasti sekä kokkien omilla sanoilla, että tiukalla faktatiedollakin, mikä ilahduttaa ainakin minua ikuisessa kyselyiässä olevaa ruokaintoilijaa. Reseptit ovat perinteisiä ja sopivan yksinkertaisia, mutta makuyhdistelmät pääsevät välillä yllättämään, positiivisella tavalla tietenkin. Vai mitä sanotte esimerkiksi piparkakkulohesta tai pippuriananaksesta?

Jälkimmäistä innostuin kokeilemaan heti sillä arvelin pippurin, ananaksen ja lempeän vaniljajäätelön liiton olevan makuuni. Ja oikeassa olin, tämä oli oikein onnistunut reseptikokeilu ja rohkaisee kokeilemaan kirjan muitakin reseptejä mitä pikimmiten. Olenkin merkannut jo monta reseptiä värikkäillä muistilapuilla ja vuoden edetessä sesongista toiseen palaan kirjan sivuille katsomaan, mitä kivaa Aralehto ja Ruoho ovat tällä kertaa keksineet.

Kirjan tekstistä vastaa Jouni J. Kemppainen ja tyylikkäät ruokakuvat on ottanut Juha-Pekka Laakio. Resepteistä vastaa kokkipariskunta Peppi Aralehto ja Ari Ruoho. Kuukausiliitteen keittokirjan kustantajana toimii HS Kirjat ja sen ovh on 44 euroa.

Kuukausiliitteen keittokirja on saatu arvostelukappaleena.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply