Suomen suurin matkablogiyhteisö

American Christmas Grill 2013

Klaus K:n jouluravintola American Christmas Grill on täällä taas. Teema on sama kuin edellisinä vuosina, eli amerikkalaisilla mauilla mennään, mikä on varsin luonteva valinta kun ottaa huomioon hotellin omistajan Marc Skvorcin amerikkalaiset sukujuuret.

Klaus K järjesti tänäkin vuonna maistelutilaisuuden (viime vuoden tunnelmia voit lukea täältä), jonne kipitin taas erityisen innoissani. Tällä kertaa paikkoja oli niin vähän, että vain yksi henkilö per blogi pääsi paikalle. Henkka oli niin kiltti että antoi minun mennä herkuttelemaan, vaikka epäilemättä joulubuffetin herkut olisivat maistuneet hänellekin. Kiitos Henkka!

Lampsin siis yksinäni Klaus K:n pääovista sisään 2.kerroksen Livingroomiin, jonne oli kokoontunut jo liuta muita bloggaajia. Sain alkumaljan käteeni ja räpsin kuvia meille kohta tarjoiltavista herkuista, jotka oli laitettu jo esiin kuvaushimoisia bloggaajia varten. Yleensä työnjakomme menee karkeasti niin, että Henkka kuvaa ja minä kirjoitan, mutta nyt sain hoitaa kuvaamisenkin itse. Ja sehän oli yllättävän kivaa, vaikken hallitsekaan kameran säätöjä läheskään yhtä hyvin kuin Henkka, ja vaikka onnistuinkin tuhrimaan puolet meikistäni hinkatessani naamaani kameraan. Sillä lailla.

Kimmo Kotamäki kertoi meille tämän vuoden menusta ja ruokien esittelyn jälkeen pääsimme hyökkäämään herkkujen kimppuun. Alkuruokapöydästä lemppareikseni nousivat fenkoli-sitruunagraavattu lohi ja ankanmaksapatee. Myös suosittu Cosmopolitan Cobb salaatti oli maukasta.

Pääruoat tuodaan tänäkin vuonna pöytään ja niiden lisukkeet jaetaan koko pöytäseurueen kesken. Pääruokavaihtoehtoja ovat porsaan ribsit, karamellisoitu kalkkuna, vuohenjuusto-munakoisolasagne, lohi guacamolen kera ja Black Angus -pihvi savuvalkosipulivoilla. Näistä pitäisi osata valita vain yksi. Onnea yritykseen..

Lohi ja guacamole

Karamellisoitu kalkkuna

Pihvi ja savuvalkosipulivoi

Ribsit

Lasagne

Lisukkeet

Me pääsimme onneksi maistelemaan jokaista pääruoka-annosta ja ehdottomaksi suosikikseni nousi savusalkosipulivoilla maustettu pihvi. Myös ribsit olivat hyviä, vaikka niistä tulikin mieleen kesä. Lisukelautasella on tarjolla tryffelillä ja parmesaanilla maustettua bataattipyrettä, paahdettuja perunoita, grillattuja vihanneksia ja American stuffingia, joka pitää sisällään leipää, kastanjaa, omenaa, makkaraa ja yrttejä.

Kuva: Klaus K Hotel

Kuva: Klaus K Hotel

Jälkiruokabuffet on tänäkin vuonna todella houkuttelevan näköinen. Tarjolla on monta erilaista kakkua, juustoja, keksejä, karkkeja, suklaata ja hedelmiä. Yritin valita jälkkäreistäkin lempparin, mutten millään osannut päättää oliko ihanan raikas vadelmamoussekakku, överimakea death by chocolate -kakku vai kenties banaani-suklaakakku maapähkinävoikuorrutteella kaikista paras. Nam, kaikki oli vaan niin törkeän hyvää, että ähkyhän siinä tuli, vaikka kuinka yritin jättää tilaa jälkiruoille.

Viinilistalta haluaisin nostaa esiin Twisted Wine Cellars Zinfandel -punaviinin, joka oli ihanan pehmeä ja aromikas viini. Tilaa siis ihmeessä sitä pöytään mikäli punkku maistuu.

Kuva: Klaus K Hotel

Tilaisuus oli tänäkin vuonna mukava, maukas ja ravintolan tunnelma lämpimän jouluinen, vaikka tilaa onkin avattu Livingroom-uudistuksen myötä niin, että ravintola jatkuu suoraan hotellin aulasta, eikä ravintolatila ole enää niin intiimi kuin vuosi sitten. Viereisissä pikkupöydissä läppäreidensä kanssa työskentelevät bisnesmiehet naureskelivat kun koko ruokabloggaajalauma hyökkäsi kameroidensa kanssa sivupöydälle tuotujen kuvausannosten kimppuun. Räps räps vaan kuului kun pyörimme ja hyörimme pöydän ympärillä kameroinemme, ja se oli miesten mielestä hulvattoman hauskaa.

Olisin voinut jäädä höpöttelemään Kannat kattoon -blogin Raunan ja Grillataan ja chillataan -blogin Hoon kanssa pidemmäksikin aikaa, mutta parin tunnin herkuttelun jälkeen oli jalkauduttava Bulevardille ja hipsittävä hymy huulilla kotiin nukkumaan täytenä pullottavan mahan viereen. Olipas taas mukava ilta.

American Christmas Grillin herkkuja tarjoillaan Klaus K:n Livingroomissa 2.-22.12.2013. Tänä vuonna tarjolla on illallis- ja lounaskattausten lisäksi myös joulubrunssi lauantaisin ja sunnuntaisin. Suosittelen ihanaa jouluravintolaa erittäin lämpimästi, vaikka hinta (illallis- ja lounaskattaus 65 €, brunssi 42 €) onkin kieltämättä melko suolainen. Herkut ovat kuitenkin sen arvoisia, joten varaa ihmeessä pian pöytä sinulle ja ystävillesi ja astu maukkaaseen joulumaailmaan.

Yhteistyössä Klaus K Hotel.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply