Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uudistunut Cantina West

Kasarmikadulla tapahtuu! Avajaisvuodestaan 1990 asti samalla konseptilla toiminut Cantina West uudistuu noin 20 vuoden välein ja nyt on sen aika. Sekä ravintolan ruokalista että ulkoilme on päivitetty raikkaammaksi, mutta vanha tuttu Cantina Westin tunnelma on ennallaan.

Cantina West sai alkunsa Sakke Järvenpään Meksikon loman jälkitunnelmissa vuonna 1990. Tuolloin mukana oli myös Jukka Finni, joka on toiminut myös vuoden 2013 uudistuksessa keittiöpäällikön ominaisuudessa. Vuonna 1997 kehiin astui Heimo Keskinen ja Ravintolakolmio-ryhmä.

Matkalla ravintolan järjestämään tiedotustilaisuuteen mielessäni pyöri kaksi asiaa. Toinen oli se, että toivottavasti perinteistä ja hyvin toimivaa ravintolakonseptia ei olla muutettu liikaa, ja toinen se, että onhan heppapihvi vielä listalla. Molemmat toiveet toteutuivat, sillä Caballo de la Hacienda löytyy yhä listalta ja ravintolan ulkoasun ja ruokalistan päivityksetkin ovat sopivan maltillisia. Sellaisia kuitenkin, että muutoksen huomaa, mutta riittävän hillittyjä, niin ettei monien muistojen ravintolaa ole muutettu tunnistamattomaksi.

Mikä sitten on muuttunut? Ensimmäisen muutoksen huomaa jo ulkona. Markiisit ovat vaihtaneet väriään raikkaan turkoosiksi ja värimaailma on päivitetty muutenkin pirteämmäksi. Seuraava muutos odottaa alakerrassa, jossa baaria on avattu tilavammaksi ja pöytiä siirrelty niin, että sinne mahtuu yhä useampi kaveri oluelle, margaritalle tai vaikkapa maistelemaan tequilaa työpäivän päätteeksi.

Baarikonseptia tukee nerokkaasti ruokalistalta löytyvät sormisyötävät, joita on peräti 13 kappaletta. Tarjolla on muun muassa ribsejä, kanansiipiä, nachoja, halloumijuustoa ja lammasmakkaraa. Jokainen annos maksaa 2,50 euroa ja annoksia voi tilata oman mielen mukaisen kombon dippien kera.

Jos siis oluen aikana alkaa huikoa, niin taio nälkä pois tilaamalla muutama naposteltava juoman kylkeen. Muutamalla eurolla saa jo ihan kivasti syötävää. Mikä olisikaan parempaa kuin istahtaa pitkän työviikon päätteeksi ystävien kanssa hyvän juoman ääreen ja tilata kyytipojaksi muutama maukas naposteltava.

Toinen merkittävä muutos raikkaamman ulkoilmeen lisäksi on ruokalistan päivittyminen. Uusi lista on jaettu kolmeen osaan. On meksikolainen keittiö, teksasilainen keittiö ja cajun keittiö. Kunkin otsikon alta löytyy niin alkuruokia, pääruokia kuin jälkkäreitäkin ja voit tilata sapuskoja toki myös ristiin eri keittiöiden kohdalta. Kolmeen keittiöön jaettu lista vastaa asiakkaiden kysymyksiin siitä, mistä mikäkin listan annos on kotoisin ja tekee listasta muutenkin helpommin hahmotettavan. Heppafaneille tiedoksi, että hevospihvi löytyy meksikolaisen keittiön kohdalta. Vanhoja klassikoitakaan ei olla jätetty unholaan, sillä osa menun annoksista on peräisin ravintolan perustamisvuodelta 1990.

Me pääsimme maistelemaan uusia annoksia ja niiden maut ovat taattua Cantina West-laatua. Pidimme kovasti ainakin ribseistä, lampaasta, empanadoista ja jambalayasta. Myös papukeitto oli mukavan mausteista. Cajun keittiön pekaanipähkinä-suklaakakku näytti suussasulavan herkulliselta ja keittiöpäällikkö Jukka Finnin esiteltyä annoksen tarkemmin, sain varoa tosissani etten kuolaa pöydälle. Valkosuklaamoussella täytettyä suklaakakkua karamellisoidulla pekaanipähkinäkastikkeella on päästävä maistelemaan pian.

Cantina West on keksinyt uudistumisen pyörteissä myös ratkaisun tulisia ruokia tarjoilevien texmex-ravintoloiden perusongelmaan, eli siihen, kuinka tulisia annoksista tehdään. Toiset tykkäävät ihan reippaasti tulisista ruoista, kun taas toiset eivät voi sietää pientäkään chilin poltetta. Yritä siinä sitten tehdä kompromissi, joka kelpaa kaikille.

Sen lisäksi, että listaan on merkitty annosten tulisuusaste, voi pöytään tilata ilman lisäveloitusta kastiketarjottimen, josta kukin voi lisätä chilin poltetta, valkosipulia ja muita makuja annokseensa oman tarpeen mukaan. Henkka maistoi läpi kaikki kastikkeet ja niiden kirjo oli sopivan laaja. On yrttikastiketta, valkosipulisoossia, vihreää chiliä, punaista chiliä, jalapenoa ja habaneroa. Minäkin onneton menin tyrkkäämään suuhuni tipan punaista chilikastiketta ihan testimielessä, ja hetkeen en voinutkaan keskittyä muuhun kuin toivomaan, että polte suussani lakkaa tai edes laimenee vähän. Varovaisesti siis sitten niiden kastikkeiden kanssa.

Vaikka ravintola onkin kokenut tervetulleen freesauksen, löytyy Kasarmikadulta kuitenkin edelleen se sama tuttu Cantina West, johon niin moni on vuosien saatossa tykästynyt. Meininki on rentoa, tequilaa kuluu ja Keltaisessa keittiössäkin esitellyt teemaviikot jatkuvat myös ensi vuonna. Illallisia pimeässä järjestetään ravintolan alakerrassa ja Kasarmikadulle voi tulla edelleenkin viettämään railakkaita polttareita ja synttäreitä sekä tutustumaan tarkemmin tequilan maailmaan tequilatastingeissa, joita suosittelemme lämpimästi.

Me pääsimme kurkkaamaan tilaisuuden päätteeksi vielä hieman syvemmälle tequilamaailmaan maistamalla kuvassa näkyvää arvokasta valioyksilöä, jota on toimitettu Suomeen vain kolme pulloa. Kaksi niistä on Cantina Westissä ja yksi ties missä. Varmaan matkalla meille..?

Ravintolakolmio-ryhmän perustaja Heimo Keskinen esittelee tequila-aarretta.

Cantina Westin Facebook-sivuilla on meneillään kilpailu, jossa voit voittaa uudenvuodenbileet kymmenelle hengelle ravintola Cantina Westissä. Käy siis tykkäämässä ensin Cantina Westin Facebook-sivuista, jos et ole sitä jo tehnyt, ja sen jälkeen vielä tästä päivityksestä, niin olet askeleen lähempänä huikeita uudenvuoden pirskeitä. Kenet sinä kutsuisit kanssasi juhlimaan jos voitto osuisi kohdalle?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply