Suomen suurin matkablogiyhteisö

Naposteltavaa glögin kanssa

Pidimme vuoden ensimmäisen glögi-illan sinä viikonloppuna kun siirryttiin talviaikaan. Maistelimme vuosikertaglögejä Blossaa ja Loimua, joiden kaveriksi minä ja Henkka lupasimme hoitaa jotakin kivaa naposteltavaa. Päädyimme tarjoilemaan pieniä juustoisia suupaloja, hedelmiä ja jälkiruoaksi Fazerin iki-ihanaa piparisuklaata.

Aloitimme herkuttelun cacio e pepellä sekä Alkosta löytyneellä uutuudella kuohuvalla punaviinillä (juttu näistä kahdesta kaveruksesta löytyy täältä). Pastalla taiottiin raksamiesten pahin nälkä pois, jotta pääsimme keskittymään glögeihin ja naposteltaviin ilman häiritsevästi kurnivaa masua.

Sinihomejuustotaatelit

– sinihomejuustoa
– taateleita

Tee taateleiden päälle viilto ja poista sitä kautta kivi. Täytä taateli sinihomejuustolla. Voit kääriä taatelit vielä prosciuttoon jos haluat suolaisempaa naposteltavaa, mutta me emme kaivanneet tällä kertaa prosciuttoa, vaan herkuttelimme taatelit pelkän sinihomejuuston kanssa. Ja hyvää oli, kaikki meni!

Valkohomejuustokeksit

– suolakeksiä
– viikunahilloa
– valkohomejuustoa

Levitä suolakeksille viikunahilloa ja tyrkkää iso viipale valkohomejuustoa päälle. Tämä on ihan käsittämättömän hyvä makuyhdistelmä! Tein näitä ison lautasellisen vielä seuraavana päivänä minulle ja anopille Tanssii tähtien kanssa -naposteltavaksi.

Pepperoniruisnapit

– ruisnappeja
– pepperonisiivuja
– valkosipulituorejuustoa

Laita ruisnapin päälle siivu pepperonia ja sipaise valkosipulituorejuustoa päälle. Valmis. Voit käyttää myös jotakin muuta tuorejuustoa jos valkosipuli ei kuulu lemppareihisi.

Juustoisten suupalojen lisäksi meillä oli kolmea erilaista napostelusalamia, jotka pilkoimme pieniksi suupaloiksi. Pilkoimme kulhoihin myös päärynöitä, persimonia sekä viinirypäleitä ja miespuolisetkin herkuttelijat söivät hedelmiä kiitettävällä innokkuudella. Kyllä niitä kuulemma voi syödä jos joku pilkkoo ja kuorii hedelmät valmiiksi. Totta, täytyy jatkossa vaan osata ottaa se pieni hetki pilkkomiselle, sillä hedelmiä tulee syötyä ihan liian vähän.

Hedelmien, salamin ja juustoisten suupalojen lisäksi tarjoilimme palan Italiaa lautasella, johon laitoimme mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Italian lipun värinen klassikkokolmikko toimii aina yhtä hyvin. Jälkkäriksi nautiskelimme piparisuklaata, jonka bongasin aiemmin viikolla pienestä K-marketista. Jes, piparisuklaa on ilmestynyt, tätä ostetaan viikonlopuksi perjantain kauppareissulta Cittarista! Paitsi että häh, ison Citymarketin isolla karkkiosastolla ei ollutkaan piparisuklaata. Mitäs tämä tällainen nyt on? Miksi pienessä K-marketissa on jo piparisuklaata, mutta Cittarissa ei? No ei sitten, haetaan suklaa sitten siitä pikkukaupasta. Levy piparisuklaata oli ehdottomasti ylimääräisen kauppareissun arvoinen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply