Kakut,  Makeat herkut,  Reseptit,  Yleinen

Valkosuklaa-kardemummapiiras

 

Ensimmäinen anoppilassa leipomani herkku oli tämä ihanan yllättävä valkosuklaa-kardemummapiiras. Pidän tosi kovasti valkosuklaan pehmeästä mausta ja kardemumman kotoisista aromeista. Mikä olisi siis parempi idea kuin yhdistää nämä kaksi makua keskenään ja tyrkätä alle vielä rapea murotaikinapohja?

Me nautiskelimme piiraan intialaisen illan jälkkärinä (siitä lisää myöhemmin). Kardemumman aromit sopivat intialaiseen teemaan yllättävän hyvin, vaikken varsinaisesti yrittänytkään keksiä intialaista jälkiruokaa. Tämä herkku nousi yhdeksi kaikkien aikojen lempparileipomuksistani ja hyvin se näytti maistuvan myös muille. Ja mikä parasta, tämä on tosi helppo tehdä.

Valkosuklaa-kardemummapiiras

– 400 g murotaikinaa
– 3-4 liivatelehteä
– 5 dl kuohukermaa
– 350 g valkosuklaata
– 4 g kardemummaa

Painele murotaikina irtopohjavuoan pohjaan ja reunoille, ja paista sitä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes se on ruskettunut kauniisti. Voit kipata taikinan päälle kasan kuivattuja herneitä pitämään pohjan aloillaan ja reunat pystyssä, tai painella paiston puolivälissä taikinan takaisin kuosiinsa niin kuin minä tein. Milloinkohan muistaisin ostaa niitä herneitä..?

Laita liivatelehdet likoamaan. Minulla niitä oli vain kaksi kappaletta, mutta seuraavalla kerralla laitan kolme tai neljä, sillä täyte jäi hippasen liian löysäksi. Sillä aikaa kun liivatelehdet likoavat, lämmitä kerma varovasti kattilassa ja lisää suklaa kuumaan kermaan niin että se sulaa. Varo ettet käräytä seosta.

Lisää kerma-valkosuklaaseokseen kardemumma, sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä, ja lisää sekin täytteen joukkoon. Sekoita ja kippaa murotaikinapohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään asti. Minä koristelin oman piiraani vielä suklaarusinoilla ja valkosuklaacashewpähkinöillä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Valkosuklaa-kardemummapiiras