Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blossa ja Loimu 2013

Hihkuin vähän aikaa sitten tässä päiväkirjapostauksessa Pauligin vuosikertakahvista, jota sain paketin kotiin testattavaksi. Pidän yleensäkin hurjasti kaikista vuosikertajutuista ja yksi vuoden odotetuimmista hetkistä on se, kun Blossan ja Loimun vuosikertaglögit julkaistaan. Kun glögit vihdoin ilmestyivät, kävin nappaamassa pullon molempia ja päätimme maistella niitä sinä viikonloppuna kun siirrytään talviaikaan.

Aloitimme Loimusta, jota kuvaillaan Alkon sivuilla mustikkaiseksi, vadelmaiseksi, kuningatarhilloiseksi (heh, onpa hassu luonnehdinta) ja hennon neilikkaiseksi. Me totesimme glögin olevan hyvinkin perinteisen makuista punaista glögiä, jossa maistuu joulun maut ja marjat. Neljän hengen raatimme taisi pitää Loimusta hieman enemmän kuin Blossasta, vaikka itse en yllätys, yllätys osannut taaskaan valita suosikkiani kahdesta hyvänmakuisesta glögistä.

Blossa on väriltään vaaleampaa kuin Loimu. Glögin tuoksusta löysimme joulun ja perinteisen glögin aromeita. Blossan viralliset makuaineet julkaistaan vasta Lucian päivänä, joten siihen asti voimme vain arvailla mitä makuja Blossan väki on tämän vuoden glögiinsä kehitellyt. Meidän raatimme löysi glögistä ainakin kanelin, neilikan, mansikan, vadelman, viinimarjan ja inkiväärin makuja. Sanoipa eräs älykäs raadin jäsen Blossan maistuvan myös ihan glögiltä. Kappas vaan, sitä emme olisi kyllä osanneet arvata!

Blossan herkullisen punainen mattainen pullo viehättää minua tällä kertaa enemmän kuin Loimun valkea pullo, etenkin kun muistan yhä Loimun kahden vuoden takaisen ihanan kuparinvärisen helmiäispullon. Se oli tosi kaunis. Saa nähdä onnistuuko yksikään Loimun pulloista päihittämään sitä enää lainkaan. Pulloista tulikin mieleeni, että pohdin jälleen kerran ikuisuuskysymystä, eli sitä pitäisikö nämä pullot säästää vai onko se turhaa krääsän keräämistä? Taidan päätyä siihen, että emme ala keräillä tyhjiä pulloja tänäkään vuonna. Kuvat niistä saavat riittää.

Jännä nähdä osuvatko Blossan makuarvauksemme oikeaan. Hellan ja viinilasin välissä -blogissa oltiin myös maisteltu Blossaa. Heidän makuarvailujaan voitte käydä kurkkaamassa täältä. Oletko sinä jo maistanut Blossaa tai Loimua ja jos olet, niin kummasta pidit enemmän? Mitä makuja sinä löysit Blossasta ja kumpi pulloista on kauniimpi?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sanni sunnuntai, 10 marraskuun, 2013 at 10:30

  Hei ja kiitos vinkistä. Ostinpa kotiin tuollaisen Blossa -glögin, tarkoituksena maistella sitä näin isänpäivän iltadrinkkinä. Yleensä meillä pidetään enemmän kylmistä ja raikkaista drinkeistä, mutta tällaisen marraskuisen matalapaineen aikaan lämmittävä, höyryävä glögi maistuu paremmalta.
  Kiitos arvioista, testaamme makua illalla ja teemme omat testit!

  • Reply Martina sunnuntai, 10 marraskuun, 2013 at 13:47

   Ole hyvä Sanni! Olisi kiva kuulla mitä makuja te löydätte Blossasta. Tule siis ihmeessä tänne kertomaan jos suinkin vain viitsit. Höyryävä glögi sopii täydellisesti tällaiseen synkkään marraskuun päivään. Näitä glögejä voi muuten juoda myös kylmänä jääpalojen kera, mutta minulle ne ovat mieluisampia kuumennettuina.

 • Reply Sanni tiistai, 12 marraskuun, 2013 at 08:45

  No heips. Meidän makuraati tosiaan löysi Blossasta kanelisia aromeja, ja lämmin aromikkuus tuntui ihanalta, taisi olla sellaista viinimarjaisuutta, olematta kuitenkaan mitään viinimarjamehua. Lämpöinen, ihan glöginen makumuisto jäi tuosta juomasta. Ja tuoksuhan on juomassa puoli asiaa, tuoksui ihanalta. Ja taidetaan joskus kokeilla muitakin glögejä, ihan jääkuutioiden kera. Vaikka lauantaisaunan jälkeen! Kai se käy vaihtoehdoksi siiderin sijaan…
  Antoisaa työviikkoa!

  • Reply Martina tiistai, 12 marraskuun, 2013 at 08:52

   Heips Sanni! Kiva kun tulit kertomaan mitä teidän makuraati löysi Blossasta. Samanlaisia makuja ja tuoksuja kuin mekin näköjään, nyt sitten odotellaan Lucian päivää, jolloin saadaan kuulla mitä kaikkea tämän vuoden Blossassa on oikeasti. Aloin miettiä jälkeenpäin lähinnä värin perusteella, että voisihan juomassa olla myös ruusunmarjaa tai jopa pihlajanmarjaakin. Päällimmäiseksi mieleen jää kuitenkin se ihana mausteisuus. Mmm, taidanpa nautiskella viimeistään viikonloppuna taas yhden lasillisen Blossaa ja jouluksi aion ostaa muitakin glögejä. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

  Leave a Reply