Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nopea ruishampurilainen

Miehet ovat raataneet koko pitkän päivän raksalla omakotitalomme valmistumisen eteen. Ilta on jo pimentynyt ja he ovat parhaillaan keräämässä kamoja kasaan tältä päivältä. Parikymmentä minuuttia ja he olisivat kotona. Nälkä on varmasti valtava, joten nyt pitää keksiä jotakin hyvää ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Jotain joka vie ison nälän pois, on ravitsevaa ja täyttävää, ja mielellään myös tosi hyvän makuista.

Ryntään keittiöön ja ryhdyn valmistelemaan ruokaa. Avokado pääsee kuorestaan ja kivestään eroon yhdessä hujauksessa näppärän hedelmänkuorijan avulla. Tuoreen ananaksen maku päihittää purkkiananaksen ihan kuusi nolla ja normaalisti ärsyttävän työläs pilkkominenkin onnistuu sujuvasti tehtävään suunnitellulla ananasveitsellä.

Sitten vaan leivät paahtumaan, pekonit ja kanat pannulle, iso siivu chilijuustoa mukaan ja raikastukseksi vähän jääsalaattia. Maukkaat ruiskanahampurilaiset ovat valmiit sillä samalla sekunnilla kun työmiehet istuvat pöytään. Näyttää maistuvan ja nälkäkin lähti. Tehtävä suoritettu!

Ruishampurilaiset
2 annosta

– avokado
– lime
– 2 broilerin fileetä
– 100 g makeaa chilituorejuustoa
– 4 siivua pekonia
– tuoretta ananasta
– jäävuorisalaattia
– 4 viipaletta ruisleipää

Laita pekoniviipaleet paistumaan toiselle pannulle ja broilerin fileet toiselle. Kuori odotellessasi avokado, poista siitä kivi ja muussaa hedelmän liha haarukalla mössöksi. Purista avokadomössön päälle limen mehu. Valmistele myös ananas leikkaamalla siitä pari siivua ja poistamalla niistä kuori sekä kova sisus. Ananasveitsi on tässä kaveri vailla vertaa.

Kun pekonit ovat valmiit siirrä ne sivuun ja paista ananasviipaleet pekoninrasvassa. Kun käännät broilerin fileet laita niiden päälle makeaa chilituorejuustoa, jotta se ehtii vähän sulaa lihan päälle. Paahda leivät paahtimessa ja huuhtele jäävuorisalatti.

Kokoa purilaiset levittämällä ruisleivän pohjapalan päälle paksu kerros avokadoa. Laita sen päälle ensin pekonia ja sitten juustokuorrutettu broisku. Seuraavaksi pinon päälle pääsee ananas ja viimeiseksi jäävuorisalaattia sekä tietenkin toinen ruisleipäviipale kanneksi. Nauti hampurilainen ison maitolasin kanssa.

Yhteistyössä Fiskars

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply