Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lisää Roslundin burgereita

Muistatteko vielä kaupungin parhaan hampurilaisen Rosburgerin sekä hänen pikkuserkkunsa Pulled Pork Burgerin, joita kävimme maistamassa Henkan kanssa eräänä keväisenä päivänä. Roslundin purilaiset veivät todella kielen mennessään ja minäpä olenkin käynyt kaikessa hiljaisuudessa tutustumassa Teurastamon Portin Roslundin burgeritarjontaan hieman tarkemmin.

Roslund tarjoaa perusburgereiden lisäksi aina myös kuukauden burgerin, joita minä olen ilolla maistellut. Olen ottanut purilaiset mukaan lounasevääksi, joten ne eivät ole kuvissa yhtä esteettisiä kuin mitä ne olisivat lautaselta tarjoiltuna. Mukana keikkuvassa lounasboksissa heilunut purilainen saattaa levähtää pitkin rasiaa, mutta makuun se ei vaikuta, ja voin kertoa että jos Roslundilla jotain osataan, niin se on burgereiden teko. Kannattaa käydä maistamassa!

Ei sillä etteikö kaikki muukin Roslundilta ostamani olisi ollut erinomaista. Kerrassaan verraton paikka siis. Aina sisään astuessa nenään tulvahtaa sellaiset tuoksut, että jos nälkää ei vielä ollut, niin kohta kyllä on. Ruoan valmistumista odotellessa voi tutkia hyllyssä ja tiskissä olevia herkkuja sekä tarkkailla kokkien työskentelyä kun he valmistavat purilaisia avokeittiössä.

Purilaisten lisäksi tarjolla on lihoja, erilaisia kastikkeita, sinappeja ynnä muuta ihanaa purkkitavaraa. Lounaaksi voi valita myös päivän lounaan, salaattia tai täytettyjä patonkeja. Itse en ole maistanut kaikkia tarjolla olevia herkkuja (muun muassa salaatit ovat yhä testaamatta), mutta työkaveritkin käyvät ahkerasti Roslundilla ja he ovat kehuneet kaikkea maistamaansa, myös niitä salaatteja joiden käyttökokemus minulta vielä uupuu. Eli jos ei jo tullut selväksi, niin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Roslundiin.

Nyt kurkistetaan niitä hampurilaisia. Törkeän hyvien Rosburgerin ja Pulled pork burgerin lisäksi olen herkutellut seuraavilla herkkupurilaisilla:

Vuohenjuustoburgerissa oli paksun juustosiipaleen ja mehevän pihvin lisäksi herkullista aiolia, joka kruunasi koko komeuden.

Harissa burger oli kikherneineen ja kurkkulisukkeineen mukavan erilainen kuin normiburgerit ja ehkä juuri siksi tämä oli niin kiva kaveri. Tosi maukasta!

Greek Burger piti sisällään ihanan paljon tsatsikia ja maukkaita kreikkalaisia makuja. Tämä oli yllättävän raikas tapaus, vaikka täyttikin vatsan ihan pullolleen.

Pollo powerassa oli ihan mieletön mausteseos, joka takasi sen, ettei tämä kanapurilainen ollut todellakaan mikään pliisu tapaus toisin kuin valitettavan useat hänen lajitoverinsa.


Pekoni-BBQ burgerissa oli mukavan mausteinen soosi, mutta silti tämä on ollut kaikista vähiten lemppari. Tätä yksilöä ei ole myöskään kauneudella pilattu. On lommoinen sämpylä ja sisukset levähtäneet reippaasti pitkin rasiaa. Ei se huono silti ollut, vähiten lemppari vaan monesta hyvästä hampparista.

P.S. Lokakuun hampurilaisena komeilee riistaburgeri, joka ei ehtinyt mukaan tähän postaukseen, mutta jota olen kyllä maistanut ja voin lämpimästi suositella. Vielä ehtii käydä maistamassa sitäkin ennen kuin seuraava kuukauden burgeri astuu kehiin. Mitäköhän kivaa Roslundin väki on kehittänyt marraskuulle? Odotan kuukauden burgeria aina melkein yhtä suurella innolla kuin lapsena joulupukkia. Hampurilainen ja joulupukki, ovathan ne nyt melkein yhtä tärkeitä asioita ihmisen elämässä.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply annemi / 52weeksofdeliciousness torstai, 24 lokakuun, 2013 at 09:47

  Tuli muuten nälkä näitä burgereita ihastellessa. Roslundilla on kyllä loistavat burgerit 🙂

  • Reply Martina torstai, 24 lokakuun, 2013 at 09:59

   Parempia saa hakea! Kuvissa burgerit eivät tosiaan oikein pääse oikeuksiinsa, mutta todellinen ruoanystävä näkee näistäkin otoksista purilaisten maukkauden ja mehevyyden. Tuli muuten mullekin nälkä. 🙂

 • Reply Maria torstai, 24 lokakuun, 2013 at 12:30

  Yhyy!! Tahtoo Helsinkiin! Ihan vaan purilaiselle 😀

  • Reply Martina torstai, 24 lokakuun, 2013 at 13:59

   Roslundin purilainen – Mikä ihana syy matkustaa Helsinkiin. 🙂 Ei kun varaamaan matkaa sitten vaan?

 • Reply Kirsi /Tekila torstai, 24 lokakuun, 2013 at 13:54

  Miksei voida panostaa noihin leipiinkin samalla kun panostetaan kaikkeen muuhun. Olettaen että noi on noita perinteisiä hampurilaissämpylöitä?

  • Reply Martina torstai, 24 lokakuun, 2013 at 14:02

   Totta, nuo ovat niitä perinteisiä hampurilaissämpylöitä, mutta täytyy myöntää etten ole osannut edes kaivata parempaa. Kaikki muu on niin hyvää, että perussämpylä menee siinä mukana oikein luontevasti. Niin joo, ja jätän yleensä kannen syömättä, sillä muuten en meinaa jaksaa koko purilaista.

  Leave a Reply