Suomen suurin matkablogiyhteisö

Snickerskakku

Leivoin syyskuisiin rapujuhliimme kepeän mansikkatiramisun kaveriksi todella överin kakun. Snickerskakku on kuin jättimäinen suklaapatukka. Se on makea, suklainen, sopivasti suolainen, tahmea ja oikea herkkujen herkku. Nappasin reseptin Minnan keittokirjasta ja koristelin oman versioni kakun tyyliin sopivasti runsaalla kädellä melkoisen överisti. Ihan mieletön kakku, tästä taisivat tykätä kaikki sitä maistaneet.

Pohja

– 100 g voita tai margariinia
– 300 g Digestive-keksejä
– 2 rkl kaakaojauhetta (sitä leivontaan käytettävää)

Täyte

– 3 dl ruokosokeria
– 1 dl vettä
– 2 dl kuohukermaa
– 175 g voita
– kourallinen suolapähkinöitä

Kuorrute

– 250 g suklaata
– 100 g voita tai margariinia

Murskaa keksit muruksi ja sekoita sulan voin tai margariinin kanssa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vuoraa leivinpaperoitu kakkuvuoka keksimurulla pohjaa ja reunoja myöten. Jätä vuoka sitten jääkaappiin niin keksipohja ja -reunus pääsevät jähmettymään.

Sitten aletaan valmistaa täytettä eli keitellään kinuski. Kippaa vesi ja sokeri kattilaan. Keittele keskilämmöllä niin kauan että seos muuttuu siirappimaiseksi. Tähän voi mennä tovi jos toinenkin, joten ole kärsivällinen. Lopputulos kyllä palkitsee, usko pois.

Kun seos on sopivan tahmeaa lisää joukkoon kerma ja voi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele seosta viitisen minuuttia koko ajan sekoitellen. Ota kattila sitten liedeltä, rouhi suolapähkinät pienemmäksi ja lisää ne täytteeseen. Laita sivuun jäähtymään ja kaada jäähtynyt kinuski irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli ja valmista sitten kuorrute.

Sulata suklaa ja voi varovasti vaikkapa mikrossa tai vesihauteessa. Homma onnistuu pienellä lämmöllä kattilassakin kunhan vahdit seosta ja sekoittelet sitä riittävästi. Kippaa sula suklaaseos kakun päälle, koristele ja laita jääkaappiin vielä siksi aikaa, että suklaakuorrute jähmettyy. Tähän menee tunti tai pari.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Jenni K. tiistai, 22 lokakuun, 2013 at 17:39

    ihana kakku! jotta voin vetää samanlaiset överit, niin millä olet kakkusi koristellut? pähkinöitä, snickersiä ja mitä muuta? 🙂

    • Reply Martina keskiviikko, 23 lokakuun, 2013 at 10:24

      Koristeena on pieniksi viipaleiksi leikattua snickersiä, suolapähkinöitä ja Omar-karkkeja. Todella överiä ja juuri siksi niiiin ihanaa! 😀

    Leave a Reply