Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tokyo 55

Joskus muinoin minun ja Maajussin morsiamen työpaikat sijaitsivat niin lähellä toisiaan, että saatoimme sopia lounastreffit läheiseen kahvilaan. Pieni turinatauko ystävän kanssa piristi ankeita työpäiviä melkoisesti ja minulle onkin jäänyt oikein kivat muistot Ruoholahden Picnicistä, joka valikoitui usein lounaspaikaksemme. Kana-caesarsalaattia tai paahtopaistipatonkia, iso muki Light Cokista tai vettä ja pöytä mielellään ikkunan vierestä.

Myöhemmin työpaikkojen vaihduttua lounastreffit ovat jääneet, kunnes eräänä elokuisena päivänä elvytimme vanhan perinteen. Kumpikaan meistä ei tosin ollut tuolloin töissä, sillä minulla oli kesäloma ja Maajussin morsian on mammalomalla. Treffipaikkana ei myöskään toiminut enää Ruoholahden Picnic vaan Töölön Tokyo 55 ja mukana oli myös kolmas osapuoli, nimittäin hurmaavasti rattaissaan hymyillyt Maajussipoika.

Tokyo 55 on sushin ystävän taivas. 15 eurolla saa lounasaikaan vetää mahan täyteen sushia ja sehän passasi meille paremmin kuin hyvin. Tarjolla on useaa erilaista sushilaatua, joista osa on päivittäin vaihtuvia erikoisuuksia. Lounaaseen kuuluu myös salaatti ja keitto, mutta minä jätin ne suosiolla väliin ja keskityin vain toinen toistaan houkuttelevamman näköisiin sushipaloihin.

Pokkarilla räpsimäni kuvat ovat kieltämättä melko surkeita eikä ravintolan hämyisä tunnelma ja vieressä hymyilevä pikkumies yhtään auttanut kuvien onnistumisessa. Kuka malttaa ottaa hyviä kuvia kun pieni Maajussipoika tapittaa vieressä ja hymyilee niin että tutti tippuu suusta? Mutta niin, kyllähän nyt kaikki tietävät miltä sushi näyttää.

Tämän postauksen ideana onkin vain vinkata tästä mainiosta sushipaikasta, ei esitellä yksityiskohtaisesti jokaista suupalaa, vaikka toki sekin olisi ihan hauskaa. Menkäähän siis ihailemaan notkuvia sushipöytiä ihan itse paikan päälle ja yrittäkää selvitä ilman santsikierrosta. Se ei tule nimittäin onnistumaan, sanokaa minun sanoneen.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Veera Bianca maanantai, 23 syyskuun, 2013 at 22:35

    Nyt mun on kyllä oikeesti suunnatta tänne, koska tästä on tänään puhuttu jo töissäkin ja nyt se tuli vastaan täällä! Nam!

    • Reply Martina keskiviikko, 25 syyskuun, 2013 at 08:45

      Mene ihmeessä, parempaa sushia saa oikeasti hakea! 🙂

    Leave a Reply