Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vichyssoise

Nyt ollaan taas äärimmäisen yksinkertaisten asioiden äärellä, vaikka otsikon sanan ääntäminen ei siltä tunnukaan. Ollaan myös isojen oivallusten ääressä, sillä tämä ranskalainen purjo-perunakeitto on taas yksi hyvä esimerkki siitä, miten yksinkertainen on ruokamaailmassa usein parasta. Henkkakin ihmetteli soppaa lusikoidessaan, miten se voi olla niin hyvää, vaikka siinä on vain perunaa. Ja vähän jotain muutakin, mutta enimmäkseen perunaa. Niinpä, samaa mietin itsekin.

– 5 perunaa
– purjo
– 1 l kanalientä (kasvissyöjälle sallittakoon lupa käyttää kasvislientä)
– timjamia
– 2,5 dl kermaa
– ruohosipulia
– suolaa ja valkopippuria

Pilko purjon valkoinen osa ja kuullota sitä kattilan pohjalla tilkassa öljyä tai voita. Pese, kuori ja pilko perunat ja tyrkkää potut kattilaan timjamin sekä kanaliemen kera. Lisää sekaan ripaus suolaa ja valkopippuria ja jätä keitto sitten pulputtamaan kannen alle 30-45 minuutiksi.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kerma. Lämmitä soppa liedellä niin että se pulpahtaa kerran ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Koristele keitto pilkotulla ruohosipulilla.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply lena maanantai, 23 syyskuun, 2013 at 16:59

  Hauska sattuma, luin juuri kirjaa ”Up in the Air” (by Betty Riegel, kertoo Pan Am lentoyhtiöstä ja sen kulta-ajoista) ja siinä mainittiin että lennoilla tarjoiltiin usein vichyssoisea. Aloin etsimään internetistä mitä kyseinen ruoka sisältää ja kas, päädyin tänne!

  Herkullisen näköistä, täytyypä kokeilla kyseistä reseptiä vaikka itse 🙂

  • Reply Martina maanantai, 23 syyskuun, 2013 at 19:32

   Heh, hauska sattuma! Kokeile ihmeessä reseptiä, tästä ei ruoka paljon helpommaksi muutu. Ja se tärkein eli makukin on vallan mainio. 🙂

  Leave a Reply