Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhlaillallinen Cantina Westin Texas-viikoilla

Kerroinkin jo aiemmin, että vietimme viisivuotispäiväämme ensitreffipaikassamme Cantina Westissä, jonne varasimme pöydän tasan samaan kellonaikaan kuin viisi vuotta sitten. Kyseessä oli myös 20. kertamme Cantina Westissä, joten nyt oli todellakin aihetta juhlaan. Ensitreffeillämme söimme heppapihviä, joka on edelleen yksi kaikkien aikojen lemppariannoksistani, mutta nyt maistelimme Texas-viikkojen makuja, joilla herkutellaan Cantina Westissä vielä parin viikon ajan aina lauantaihin 28.9. asti.

Sovimme treffit ravintolan eteen ja astelimme sisään tuttuun ravintolaan. Meidät ohjattiin pöytään, minkä jälkeen tarjoilija sanoi hakevansa nachot pöytään. Nachot tuli ja niiden lisäksi tuli myös yllätys, kun tarjoilija kantoi pöytään kummallekin kolme lasia tequilaa sekä lautasen, jossa oli limeä, appelsiinia ja suklaata. Tequilatasting! Cantina West oli järkännyt meille juhlaillan kunniaksi pienen tequilamaistelun, jonka aikana haistelimme ja maistelimme juomia ja opimme miten monipuolinen juoma tequila on.

Ensin hörppäsimme perinteisen tiukan makuisen tequilan suolan ja limen kanssa. Tämä on tuttu juttu varmaan monelle ja vei ainakin allekirjoittaneen takaisin vuosien taakse Ale Pubiin, jossa teinit keksivät aina jossain vaiheessa iltaa, että nyt on tequilan paikka. Ja sitten sitä mentiin. Tällaisena me tunnemme tequilan, vaikka se on todellisuudessa paljon muutakin.

Seuraavaksi maistoimme lempeämmän makuista tequilaa appelsiinin kanssa. Tämä on kuulemma naisten suosikki ja ymmärrän kyllä miksi, sillä minäkin pidin tästä kiltimmästä tequilasta kovasti. Kolmanneksi maistoimme tummimman väristä tequilaa suklaan kanssa ja opimme, että tequila taipuu mainiosti myös jälkkärijuomaksi. Tämä oli aikamoinen yllätys ainakin itselleni. En ole ajatellutkaan, että tequila voisi sopia kahvin aveciksi, mutta tämä voittaa helposti liian makeat liköörit ja on oiva vaihtoehto konjakille. Kokeilkaa vaikka!

Cantina Westissä järjestetään tequilatastingeja, jotka ovat kuulemma hieman laajempia kuin tämä meidän kokeilemamme miniversio. Uskoisin että ainakin viskin ystävät saavat maistelusta paljon irti ja tequilatasting on myös mainio lahjaidea tai mielenkiintoinen ohjelmanumero polttareihin. Suosittelemme, sillä ainakin meidän käsityksemme tequilasta muuttui täysin maistelun aikana. Tequila on todellakin paljon muutakin kuin legendaarinen bileshotti tai margaritadrinkin kulmakivi.

Tequilatastingin jälkeen kilistelimme lasillisilla kuohuvaa ja tilasimme alkuruoaksi rapuja. Mississippi Popcorn -niminen annos on mukavan raikas ja sen maut pelaavat hyvin yhteen. Grillattuja rapuja, hedelmäsalsaa, dippiä, korianteria…Nam, tämä oli hyvää.

Alkuruokien kanssa samoihin aikoihin pöytäämme tupsahti seuraava yllätys: Mansikkamargaritaa! Ja ennen pääruokia saimme vielä tequilashotit. Kyllä meitä nyt hemmotellaan.

Pääruoaksi otimme Texas-pannun kahdelle. Lupaavasti tirisevällä pannulla oli lampaankyljystä, naudan ulkofileetä, ribsejä, cajun-makkaraa ja erillisellä tarjottimella oli lisukkeeksi BBQ- ja molekastiketta, maissia, coleslawta sekä ranskalaisia perunoita. Todellinen lihansyöjän unelma siis. Pidimme tästäkin niin paljon, että söimme itsemme ähkyyn asti.

Mahat tuli niin täyteen, ettemme jaksaneet edes ajatella jälkiruokia, vaikka Texas-viikkojen listalla olisi ollut herkullisen kuuloista uunijäätelöä, ikilemppariani juustokakkua sekä mansikka- ja mangopirtelöä. Pirtelö olisi voinut upotakin ähkyiseen mahaan, mutta jätimme sen kuitenkin tällä kertaa väliin. Vitsit mikä ilta, kiitos Cantina West kun teitte juhlaillastamme erityisen!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Aili Inkeli perjantai, 20 syyskuun, 2013 at 20:21

    Olenko tunnelman rikkoja, jos kommentoin tätä romanttista ja kaikinpuolin nautinnollista kertomustasi? 🙂 Ihan vain haluan onnitella yhteisestä taipaleestasi Henkan kanssa ja ilmaista ihastukseni siihen, että toistenne lisäksi suhtaudutte rakkaudella myös ruokaan. Yhteinen nautinto on aina paras nautinto!

    • Reply Martina maanantai, 23 syyskuun, 2013 at 09:43

      Heh, et ole tunnelman rikkoja vaan pikemminkin parannat sitä entisestään. 🙂 Kiitos onnitteluista! Mietin juuri eräänä päivänä miten tylsää olisi jos Henkka ei jakaisi kanssani rakkautta ruokaan. En varmaan osaisi edes olla sellaisen miehen kanssa, joka ei ymmärrä hyvän ruoan päälle.

    Leave a Reply