Suomen suurin matkablogiyhteisö

Peanut Butter Cookies

Veljeni Herra Longfield on kantanut minulle USA:sta selkä skolioosiin vääntyneenä ja kädet ainakin 20 cm venyneinä Diet Dr Pepperiä, josta pidän aivan valtavan paljon. Herraraukan matkalaukuista on jouduttu maksamaan ylipainomaksuja, hänen päästään on katkennut varmaan miljoona verisuonta rankan kantamuksen alla, muutama sormi on irronnut painavaa muovikassia käsitellessä, ja siltikään hän ei suostunut ottamaan limuista maksua.

Päätinkin keksiä jonkun muun korvauksen Dr Pepperieni tuhoamalle Herra Longfieldille (ja nythän en tietenkään liioitellut yhtään) ja eräänä päivänä sitten leivoin pari pellillistä maapähkinävoikeksejä, eli jenkkien kielellä Peanut Butter Cookieseja. Kyllä näillä nyt kaksi rampautunutta kättä korvaa. Osan kekseistä söin tietenkin itse, sillä eihän niitä kaikkia voinut pois antaa. Oikeasti söin vain ne muodottomiksi venyneet ja muuten vaan rumat yksilöt, jotta sain käärittyä veljelle vain ja ainoastaan hienoja keksejä.

Peanut Butter Cookies

  – 200 g maapähkinävoita
  – 2 dl sokeria
  – 1,5 dl fariinisokeria
  – 100 g voita
  – 2 kananmunaa
  – 0,5 tl ruokasoodaa
  – 1,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa maapähkinävoi, sokerit ja huoneenlämpöinen voi kulhossa vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita kunnolla. Kippaa sekaan myös vehnäjauhot ja ruokasooda. Sekoita tasaiseksi mössöksi.

Muotoile taikinasta isohkoja palloja ja litistä ne leivinpaperoidun uunipellin päälle tarpeeksi kauas toisistaan. Paista 175-asteessa noin vartti. Valmis!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Taitsi lauantai, 7 syyskuun, 2013 at 13:58

  Olettepa kerrassaan ihastuttavat veli ja sen sisko! Noin sitä pitää!

  Mun blogista löytyy muuten hiljaisia hetkiäsi (onko niitä?) varten pikkuinen kesämuistelohaaste…

  • Reply Martina maanantai, 9 syyskuun, 2013 at 08:47

   Kiitos Taitsi, haaste on otettu vastaan ja se odottelee seuraavaa hiljaista hetkeä kun ehdin kirjoittaa muistelmat ylös. Mieleen tuli jo heti monta juttua, täytyy tehdä niistä äkkiä nopeat muistiinpanot etten unohda mitään tärkeää. 🙂

 • Reply duurica sunnuntai, 8 syyskuun, 2013 at 00:30

  http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/820b/Ruoka-ja-juoma-Juomat/1635/Dr-Pepper-Snapple-Group

  Jätkäsaarestakin löytyy jos tuo zero on sama ku diet, en tiiä ku en ite juo. Tuli vaan tää mieleen:)

  • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. maanantai, 9 syyskuun, 2013 at 08:20

   Zero ei oo sama kuin diet! Siinä on käytetty eri makeutusainetta, asia on tarkistettu jenkkilästä asti herra Longfieldin toimesta. 😉

   • Reply Martina maanantai, 9 syyskuun, 2013 at 08:50

    Kiitos duurica vinkistä ja kiitos Huli vastauksesta. Zero ei tosiaan ole ihan sama kuin diet, mutta voisihan sitäkin silti kokeilla. 🙂

    • Reply Herra Longfield maanantai, 9 syyskuun, 2013 at 12:58

     Keksit oli hyvejä!

     Ja juu, noi Zerot ei oo ihan sama asia ku Diet, vaikka varmasti maistuu molemmat hyviltä. USA:n puolella tehdyt Dr.Pepperit maustetaan eri möhnällä ku Euroopan puolella tehdyt, USA:ssa käytetään maissisiirappia ja Euroopassa sit jotain muuta. Maun kyllä erottaa ainakin noissa normi Dr. Peppereissä vaikka ero ei iso ookaan 🙂

     Ja sitäpaitsi USA:sta saa limut paljon halvemmalla, 12 kpl saa 4 dollarilla (matkakuluja ja -vaivaa ei tietenkään oteta huomioon, sehän on ihan toisarvoista että meneekö limunhakureissuun 1500 euroa ja 30 tuntia vai seutulipun hinta ja 16 minuuttia!)

     • Martina maanantai, 9 syyskuun, 2013 at 18:38

      Kiitos Herra Longfield tarkemmista tiedoista. Mä ajattelin ensin että USA:ssa limuun tyrkätään jotain kauheeta myrkkyä, jota Euroopassa ei saa myydä, mut hyvä jos kyseessä on vaan maissisiirappi. Vaikka eipä sillä myrkyllä niin väliä olis ollut kun maku on niin hyvä. 😀

  Leave a Reply