Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lohta, avokadoa ja halloumia

Tässä salaatissa on kolmea sellaista ruoka-ainetta, joita en syystä tai toisesta muista tai saa aikaiseksi syötyä niin usein kuin haluaisin. Minä vaan yksinkertaisesti unohdan niiden olemassaolon, vaikka jokaisesta niin kovasti pidänkin. Lohi on hyvää kaikissa sen olomuodoissa ja kalaa olisi hyvä syödä ainakin kerran viikossa. Silti minä lampsin usein sokeana kalahyllyn ohi. Halloumin olemassaolon muistan aina puolivälissä kesää kun ihmiset grillaavat tuota herkkujuustoa, vaikka oikeastihan sitä voisi syödä ihan hyvin ympäri vuoden. Avokado on siitä hankala, että vihreät röpelöiset möhkäleet pitää osata ostaa muutamaa päivää aikaisemmin ennen käyttöä, jotta kaupassa vielä puoliraakana myydyt kaverit ehtivät kypsyä sopivasti. Ei sen silti pitäisi olla mikään este avokadon syömiselle.

Nyt tosiaan ryhdistäydyin ja työnsin kaikkia näitä herkkuja samaan salaattiin, sillä ne ovat hyviä kavereita myös keskenään. Ja voi miten hyvää salaatista tulikaan! Tämä täytti juuri sopivasti ja kroppa kiitti hyvien rasvojen saannista. Tätä voisi yrittää muistaa tehdä uudestaankin, vaikka se niin vaikeaa tuntuukin olevan.

– salaattisekoitusta
– hunajamelonia
– loimulohta (tai lohta missä tahansa muussa muodossa)
– halloumia
– avokadoa
– kurpitsansiemeniä
– limeä tai sitruunaa

Pese salaatin lehdet ja pilko hunajameloni. Paista halloumi ja kaavi avokadon liha salaattipedin päälle. Asettele paistetut halloumin palat ja loimulohi annoksen päälle, purista sitruunan tai limen mehua kastikkeeksi (tähtää etenkin avokadoon) ja ripottele kurpitsansiemeniä päälle. Valmis!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply lena torstai, 5 syyskuun, 2013 at 12:36

    Halloumi on kyllä jotain aivan superia. Herkullisen näköistä 🙂

    • Reply Martina torstai, 5 syyskuun, 2013 at 13:39

      Halloumi on kyllä tosi jees. Täytyykin ostaa taas paketti kun menen seuraavan kerran kauppaan. 🙂

    Leave a Reply