Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä Amsterdamiin

Muistatteko vielä kun Henkka voitti parsaa syömällä matkan Amsterdamiin? Ja muistatteko perinteemme juhlia vuosipäiväämme aina eri kaupungissa? Arvaatko jo mitä ajan takaa? No sitä tietysti, että nämä kaksi talonrakentajaa lähtee parin viikon päästä Amsterdamiin juhlimaan viisivuotista yhteiseloaan.

Minä olen tapani mukaan intoillut matkaa jo keväästä lähtien, tutkinut ja suunnitellut, laskenut päiviä, odottanut ja intoillut vähän lisää. Henkka antoi minulle vapaat kädet suunnitella reissullemme hieman alustavaa ohjelmaa, sillä onneksemme pidämme aika lailla samoista jutuista matkustaessamme. Hän myös tietää minun olevan onnellinen kun saan uppoutua tutkimaan kaikessa rauhassa matkakohteemme antia, tehdä muistilistoja, excel-taulukoita, kertoa löytämiäni matkavinkkejä ja hyväksyttää alustavat suunnitelmani hänellä, vain jotta pääsen höpöttämään tulevasta matkasta.

Kaikesta suunnittelemisesta ja tutkimisesta huolimatta haluaisin kysyä onko teillä antaa hyviä vinkkejä Amsterdamin reissua ajatellen? Mitä kaupungissa pitää ehdottomasti tehdä ja nähdä, mitä kannattaa välttää ja onko teillä jotain erikoisempiakin vinkkejä tunnetuimpien nähtävyyksien ja perusturistitekemisten lisäksi? Tai haluatko jakaa jonkun hauskan kokemuksen Damista? Kommenttiboksi on avoinna!

Minähän pyörähdin Amsterdamissa muutaman tunnin ajan viime syksynä, kun tulimme Maajussin morsiamen kanssa kotiin Välimeren risteilyltämme, joten aivan vieras kaupunki ei minulle ole. Olen käynyt jo haistelemassa sen tunnelmaa ja pitänyt näkemästäni niin, että tiesin palaavani sinne vielä uudestaankin tutkimaan kanavien varsia ja kaupungin katuja vielä tarkemmin. Se että paluu tapahtuu näinkin nopeasti oli pienoinen yllätys, mutta ehdottomasti positiivinen sellainen.

Suunnitelmissamme on käydä ainakin Anne Frankin talolla ja ostaa yhdeksi päiväksi Hop-On-Hop-Off -tyyppiset liput kanavaristeilijöille/kanavatakseille vai miksi niitä nyt kutsutaankaan, jotta pääsemme katselemaan kaupunkia myös merellisestä vinkkelistä. Lisäksi toivomme hyvää ulkoilusäätä, sillä suunnitelmissamme on kierrellä kaupungin katuja myös kävellen ja kurkistaa tärkeimpiä nähtävyyksiä ainakin ulkoapäin. Olen listannut muutaman museonkin sadepäivän varalle, sillä jos sää on kurja, on mukava viettää aikaa sisätiloissa, ja museoitahan Amsterdamissa riittää aivan pilvin pimein. Mikä niistä on sinun suosikkisi?

Olen tehnyt myös tarkkaa tutkimustyötä Amsterdamin ravintolatarjonnasta ja illallispaikat onkin jo päätetty. Sen sijaan lounas-/aamiais-/välipalaosasto kaipaa vielä ideoita. Mistä löydämme kaupungin parhaat herkkupalat ja mitä Amsterdamissa kannattaa ehdottomasti maistaa? Stroopwafeleihin olen jo koukuttunut enkä voi olla nappaamatta katukojusta ihanan rapeita ranskalaisia majoneesiturauksella. Mutta mitä muuta me syötäisiin? Ja tehtäisiin, nähtäisiin ja koettaisiin? Amsterdamin matkaajat, auttakaahan meitä!

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Teea sunnuntai, 15 syyskuun, 2013 at 13:44

  Heh, me kävimme Amsterdamin matkallamme vain yhdessä museossa ja se oli seksimuseo :D. Oli kuitenkin todella mielenkiintoinen paikka, suosittelen, tässä oma kokemukseni:

  Joen rannalla, seksimuseossa ja jazz-klubilla

  Mikäli tykkää jazz-musiikista, niin samassa tekstissä mainittu myös yksi eloisa, joskin pieni, jazz-klubi. Ensi kerralla pitää kyllä koluta useampi museo lävitse, Amsterdamissa kun niitä riittää!

  • Reply Martina maanantai, 16 syyskuun, 2013 at 08:14

   Kiitos vinkistä ja linkistä! Matkainnostus vaan nousi kun luin postauksesi. Kohta me jo mennään! Jos reissullemme osuu sadepäiviä saatamme kierrellä useampiakin museoita, mutta hyvällä säällä heilumme mieluummin ulkona. Mainitsemasi jazz-klubi on varmasti tunnelmallinen. Katsotaan jos eksyisimme sinne, vaikkei jazz ihan mielimusiikkiamme olekaan.

 • Reply statisti sunnuntai, 22 syyskuun, 2013 at 23:04

  http://ankeriasvipunen.com/2013/08/02/de-kas-ja-muut-amsterdamin-huisin-hauskat-ravintolat/ Ankeriaalla oli monta hyvää vinkkiä erityisesti ruokapaikkoja silmällä pitäen! Ja taatusti tuoreita – omat muisteloni kaupungista ovat 12 vuoden takaisia… (mutta muistakaa silti ne ranskikset, oi nam. vieläki kuola valuu niitä muistellessa)

  • Reply Martina maanantai, 23 syyskuun, 2013 at 09:47

   Kiitos linkistä, nämä täytyy muistaa sitten seuraavaa Amsterdamin matkaa silmällä pitäen. Palasimme reissusta eilen ja yksi kohokohdista oli kojusta napattu valtava ranskalaisannos kunnon majoneesiturauksella. Nam, mistään muualta ei saa yhtä hyviä ranskiksia kuin Damista!

  Leave a Reply