Suomen suurin matkablogiyhteisö

Night Market

Viime viikolla Teurastamolla oli vilskettä ja vilinää. Torstaina ja perjantaina alueelle pystytettiin Night Market -niminen tapahtuma aasialaisine tuulahduksineen, katukojuineen ja karnevaalitunnelmineen. Luvassa oli musiikkia, erilaisia ohjelmanumeroita, Teurastamon historiaa valottava näyttely, myyntikojuja, karuselli lapsille, katuruokaa ja iloista markkinatunnelmaa. Kojusta haetut eväät voi nauttia vaikkapa riippukeinussa tai aurinkotuolissa alueelle rakennetulla hiekkaisella biitsillä.

Minut paikalle houkutteli tieto Torikahvila Suksiin kojusta saatavista sammakonreisistä, joita en ole aiemmin päässyt maistamaan. Niinpä pyysin Maajussin morsiamen mukaani ja menimme aistimaan markkinatunnelmaa perjantaina heti kun tapahtuma aukesi siinä kello neljän pintaan.

Ennen sammakonreisien kimppuun hyökkäämistä kävin istahtamassa ennustajaeukon teltassa. Täti katsoi tarot-korteilla tulevaisuuteeni ja näkymä oli jotain tyyliin muutoksia työ-, talous- tai kotiasioissa (eli käytännössä missä vaan) ja muuta ympäripyöreää. Uskottavuus meni viimeistään siinä vaiheessa kun ennustaja luuli Maajussin morsiamen poikaa minun lapsekseni ja povasi tälle kenties pikkusisaruksia. Sori nyt vaan, mutta jos ennustaja ei sen verran näe kenen lapsi ystävän sylissä tapittava pienokainen on, niin voiko se nähdä mitään muutakaan. Haluaisin kovasti uskoa ennustajiin, edes leikilläni ihan vähäsen vaan, mutta tämä kokemus ei onnistunut vakuuttamaan minua.

Mennään siis syömään sammakonreisiä. Otin pienen annoksen, jossa sammakkoa oli juuri sopivasti maistiaiseksi. Liha oli vaaleaa ja muistutti näin ollen hieman kanaa. Koostumus oli kuitenkin lähempänä jotakin äyriäistä, ja kaiken kaikkiaan ihan maistuvia kavereita nuo limaiset kurnuttajamme ovat.

Alunperin markkinoilta piti saada myös paistettuja sirkkoja, mutta Evira meni typeryyksissään kieltämään niiden tarjoilun. En todellakaan ymmärrä miksi, vaikka luinkin perustelut siitä, ettei sirkkojen alkuperää pysty jäljittämään ja plää plää.. No ei se mitään, kuten blogin Facebook-sivuilla totesinkin, onneksi voimme paistaa sirkkamme itse! Resepti löytyy täältä.

Koska pieni sammakonreisiannos ei vienyt mahassa huutelevaa nälkääni kokonaan, herkuttelimme myös ihanan rapeilla bataattiranskalaisilla, joissa oli kunnon tujaus valkosipulia ja chiliä mausteena. Lisukkeeksi vielä coleslawta ja aiolia niin makuelämys oli taattu. Täydellistä!

Maajussin morsian vei miehelleen tuliaiseksi Pig Boy -nimisen ylikypsää possunniskaa sisällään pitävän leivän ja sekin oli kuulemma oikein maukasta. Lihaakin oli pieneltä näyttävän leivän välissä riittävästi sammuttamaan raavaan miehen nälkä. Näiden kokemuksien perusteella siis kaikki markkinoilla tarjottu ruoka oli oikein maittavaa.

Tapahtuma oli muutenkin kiva piristysruiske alkavaan syksyyn ja toi taas Teurastamon omaleimaista tunnelmaa ja yhä kasvavaa kulinaristista keidasta enemmän ihmisten tietoisuuteen. Itsehän palloilen alueella harva se päivä ja järjestettiinpä taannoinen Mad Cook-tapahtumakin Teurastamon Kellohallissa. Toivottavasti Night Market saa ensi vuonna jatkoa ja tarjolla on silloinkin mukavaa tunnelmaa ja jotakin jännää syötävää. Minä ainakin lupaan piipahtaa paikalla mikäli olen maisemissa.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Maireanna lauantai, 31 elokuun, 2013 at 10:19

    Ahkerana olet sinäkin kameran kanssa ollut. Kivaa nähdä myös muitten kaupunkien elonkorjuukarnevaaleja ja ruokapaikkoja. Täällä meillä on menossa samanlaiset sessiot paràikaa..

    • Reply Martina maanantai, 2 syyskuun, 2013 at 07:06

      Tällaiset tapahtumat ovat hauskoja. Niitä saisi olla enemmänkin. 🙂

    Leave a Reply