Suomen suurin matkablogiyhteisö

Brunch at work

Nyt kun tämänkertainen lomani vetelee viimeisiään, on mukava palata siihen kivaan heinäkuiseen työpäivään, jolloin toimiston tytöt ottivat ohjat omiin käsiinsä ja järjestivät kesäisen brunssin työpäiväänsä ilostuttamaan. Homma oli vähän niin kuin kaikkien lomapullat samaan aikaan. Yksi toi täytettyjä patonkeja, toinen viinirypäleitä, minä hoidin paikalle makeaa herkkua ja loput eväät haettiin yhteistuumin ruokakaupasta.

Lopulta meillä oli pöytä täynnä herkkuja. Kun vaihdoimme pöytään vielä hieman siistimmän liinan, keitimme pannullisen kahvia, katoimme ruoat kauniisti esille ja asettelimme koko komeuden keskelle kauniin pionikimpun, oli brunssi valmis alkamaan. Kynttilöitäkin meillä oli, mutta ei tulta, joten tuikkukipot saivat koristaa pöytää ilman liekin loimotusta.

Jokainen työpäivä pitäisi aloittaa maukkaalla brunssilla. Mutustelimme juustoja, leikkeleitä, hedelmiä, patonkeja, manteleita ja muuta. Hörpimme appelsiinimehua, herkuttelimme cookie popseilla ja tartaleteilla, höpöttelimme hölmöjä juttujamme, ja kun kuvut oli täynnä sapuskaa siirryimme työpöytiemme ääreen hommiin.

Brunssi oli ilmeisesti kovin energiapitoinen tai sitten olin saanut jostain muualta supervoimia kun lähdin illalla pienelle alkuverryttelylenkille ennen suunnittelemaani punttitreeniä. Parin kilsan hölköttely vaihtui nimittäin reippaaksi 10 kilometrin juoksuksi ja punttitreeni sai jäädä sen rykäisyn tieltä seuraavaan päivään.

Sää oli vähintäänkin epävakainen ja tunnin kestäneelle lenkilleni osui jopa kaksi rankkasadekuuroa. Ekan rankkasateen aikana päätin yrittää juosta kesän ensimmäisen kympin kun askel kulki niin hyvin, ja toinen sadekuuro osui viimeisille kilometreille, jolloin sateen virkistävä vaikutus oli erittäin tervetullut. Eniten piristystä sain kuitenkin siitä ainoasta vastaan tulleesta lenkkeilijästä, jonka kanssa vedimme läpsyt ilmassa ohittaessamme toisemme vaatteet litimärkinä sateesta. Hah, joku muukin hullu juoksee perjantai-iltana rankkasateessa pitkin jokivartta!

Tosiaan, tällaisia brunsseja pitäisi harrastaa useamminkin, sillä sen lisäksi että työpäivä jatkuu iloisen aamunavauksen jälkeen normaalia mukavammin, saa tällaisesta tankkauksesta kivasti energiaa myös illan treeniin. Mikset sinäkin ehdottaisi brunssia omalla työpaikallasi?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Aili Inkeli maanantai, 19 elokuun, 2013 at 18:25

  Ooh, herkkuja työpäivän alkuun.. tuosta voin vain haaveilla. Idea on loistava, minä kun en saa aamuisin suustani alas mitään kiinteää ennen kuin heräämisestä on kulunut vähintään kolme tuntia. Pari pientä estettä valitettavasti on: toimistolla on vaihtelevasti 35-40 miestä ja vain neljä naista. Arvaa, kenelle brunssi nakitettaisiin – eikä siinä yksi nakkipaketti piisaisi 😀
  Toivottavasti sinun työpaikallasi brunssit jatkuvat!

  • Reply Martina tiistai, 20 elokuun, 2013 at 07:37

   Jep, me päätimme jo yhteistuumin tehdä työbrunssista jokakesäisen perinteen. Ja voithan sinäkin yrittää, vaikka kieltämättä miesvoittoisessa ympäristössä homma ei välttämättä toimi yhtä helposti kuin naisten kesken. Tehkää selväksi että brunssipöytään on asiaa vain niillä, jotka ovat tuoneet siihen jotakin. Jos siitä tulee ensin vain naisten brunssi, niin ehkä miehet havahtuvat kantamaan kortensa kekoon ensi kerralla. Aina kannattaa yrittää! 🙂

  Leave a Reply