Suomen suurin matkablogiyhteisö

5-vuotias Mange sud

Yksi lempiravintoloistamme Helsingissä on Tehtaankadun Mange sud, jossa olemme viettäneet jo useamman onnistuneen illan. Olemme istahtaneet ravintolan lämpöön nenää kipristävillä paukkupakkasilla, vilvoitelleet kylmällä gazpachokeitolla keskellä kesän paahtavia helteitä ja olemmepa vieneet myös äitimme syömään Mange sudin herkkuja, sillä mitäpä muutakaan äideille tarjoaisi kuin hyväksi havaittua ruokaa ja moitteetonta palvelua.

Astelimme kesälomani alkajaisiksi jälleen tuttuun ravintolaan nauttimaan kolmen ruokalajin illallisen viineineen. Taloprojektin ollessa loppusuoralla tuntui vaikealta irrottautua raksahommista, sillä minä ainakaan en malta odottaa pääseväni pakkaamaan muuttolaatikoita toden teolla purkaakseni ne uudessa ihanassa kodissamme. Muuttopäivän ajankohta ei kuitenkaan oleellisesti muutu jos vietämme yhden illan hyvän ruoan parissa, joten oli varmasti hyvä idea ottaa vapaailta, olla vaan ja nauttia.

Valitsimme tällä kertaa Menu Maisonin ja Menu Paysanin ja otimme molemmille menuille suositusviinit, sillä täällä jos jossain osataan yhdistää viini ruokaan. Ollessamme aikoinaan ensimmäistä kertaa Mange sudissa, sain todellisen ahaa-elämyksen creme bruleen ja jälkiruokaviinin äärellä. Ymmärsin tuolloin ensimmäistä kertaa miten hyvin valittu viini voi parhaimmillaan täydentää makuelämystä. Viini sai ruoan maistumaan entistä paremmalta enkä olisi halunnut makuelämyksen loppuvan koskaan. Siksi tälläkin kertaa oli selvää että otamme viinimenut täydentämään ravintolan välimerellisiä makuja.

Pian pöytäämme kannettiin alkuruoat eli carpaccio-annos sekä kolmea erilaista antipastoa. Söimme tuttuun tapaamme annokset puoliksi, jotta kumpikin pääsi maistamaan kaikkia makuja. Olemme syöneet Mange sudin carpacciota ennenkin, eikä yksi kaikkien aikojen suosikeistani pettänyt tälläkään kertaa. Myös porsaanlihatäytteiset filorullat, hummus ja tabbouleh olivat oikein maukkaita ja ne viinit, ne täydensivät makuja jälleen upeasti.

Pääruoaksi herkuttelimme erilaisia lihoja sisältävällä Mixed Grill -annoksella sekä klassisella bouillabaissella, joka tarjoiltiin oikeaoppisesti niin, että asiakas sai itse askarrella annoksen valmiiksi lisäämällä lautaselle mereneläviä lisukkeineen ja kaatamalla päälle kuumaa lientä. Nam, tästä minä pidin oikein kovasti.

Jälkiruoaksi söimme koostumukseltaan täydellisen panna cottan sekä makeaakin makeampaa baklavaa, jota emme ole tainneet kumpikaan maistaa aiemmin. Olimme pääruokien jäljiltä jo aivan täynnä, mutta onneksi makeat ruoat menevät eri mahaan kuin suolaiset. Herkuttelimmekin tyytyväisinä jälkiruoka-annokset ja niille taitavasti valitut viinit viimeiseen pisaraan asti.

Ennen upeaan kesäiltaan astelemista nautimme vielä espressot ja limoncellot, jotka kevensivät oloa kivasti. Kävelimme käsi kädessä lämpimässä kesäillassa kohti keskustaa, pysähdyimme vielä viinilasillisille ennen junaan astumista ja kuuntelimme hetken Kaisaniemen puistossa olevaa konserttia ennen junan lähtöä. Täydellinen ilta, kiitos Mange sud!

Aivan kuten Keltainen keittiö, viettää myös Mange sud tänä vuonna 5-vuotissyntymäpäiviään. Tätä juhlitaan muun muassa seuraavanlaisilla alennuksilla: Maanantaihin 12.8. asti ravintolan verkkokaupasta voi ostaa lahjakortin vapaavalintaiseen menuun kahdelle puoleen hintaan, eli 55 eurolla. Normihinta kahdelta on 112 euroa. Lahjakortti on voimassa vuoden (13.8.2013-11.8.2014), joten kiirettä lahjakortin käyttämiseen ei ole. Jos haluat ostaa useamman lahjakortin niin muista, että viiden lahjakortin ostaja saa kuudennen ilmaiseksi.

Lisäksi kaikkien verkkokaupassa 12.8. mennessä asioineiden kesken arvotaan lahjakortteja ravintolaan, joten nyt jos koskaan kannattaa hemmotella itseään ravintolaillallisella Mange sudissa. Osta lahjakortti ennen ensi maanantaita ja käytä se vaikkapa syntymäpäivänäsi, vie kumppanisi vuosipäivänne kunniaksi syömään, juhli seuraavaa lomaasi Mange sudissa tai piristä ihan tavallista arkipäivää ravintolaillallisella. Nyt se todellakin kannattaa!

Jos et ehtinyt ostaa lahjakorttia 12.8. mennessä, niin ei hätää, sillä meillä on tarjota myös tällainen kiva alekoodi Mange sudin verkkokauppaan:

Herkuttele Mange sudissa ja osta menusi etukäteen ravintolan verkkokaupasta!
Saat jopa -35 % alennuksen, kun käytät koodin MANGES35 ostoksesi yhteydessä. Alennuskoodilla ostetut lahjakortit ovat voimassa 31.10.2013 saakka. Huom! Alennuskoodi toimii ainoastaan Mange sudin verkkokaupassa. Alennuskoodia ei voi käyttää suoraan ravintolassa tai pöytävarauksen yhteydessä.
Postaus on toteutettu yhteistyössä ravintola Mange sudin kanssa.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Amanda tiistai, 6 elokuun, 2013 at 16:47

  Jostain ihmeen syystä tuolla on tullut syötyä vain kerran, vaikka kieltämättä hyvät fiilikset jättikin. Asia täytynee kyllä korjata jossain kohtaa, kiitos siis vinkistä (tai tässä tapauksessa muistutuksesta)!

  • Reply Martina keskiviikko, 7 elokuun, 2013 at 08:04

   Olepa hyvä! 🙂 Mange sudiin kannattaa mennä uudestaankin ja kokeilla uusia annoksia. Kaikki maistamani on nimittäin ollut herkullista. Suosittelen ehdottomasti maistamaan tuota heidän omatekemää limoncelloa! Se on tooosi namia. 🙂

 • Reply Jenni tiistai, 6 elokuun, 2013 at 21:29

  Kiitos vinkistä. Tuo on jo sen verran edullinen diili, että opiskelijallakin on varaa mennä syömään kunnolla. Täytyy myös sanoa, että iso kiitos ihanasta blogista. Tänne on aina mukava tulla katselemaan reseptejä ja lukemaan hauskoja juttuja. Ruokajuttujen ulkopuolelta varsinkin Helsinki-kierrokset ovat mukavaa luettavaa. Itseasiassa blogisi toimi myös kimmokkeena perustaa oma ruokablogi päiväkirjaksi.

  • Reply Martina keskiviikko, 7 elokuun, 2013 at 08:07

   Kiitos Jenni, olipa mukava lukea näin mukavaa palautetta heti aamusta. Unohdin jopa hetkeksi hammaslääkärin jonne olen suuntaamassa pian (voi yäk!). Kiva kuulla että Helsinki-kierrokset ovat mieleesi. Niitä on nimittäin tosi kiva tehdä. Seuraavaksi on tulossa Töölön kierros jonka teimme äidin kanssa eilen. Kävin muuten kurkkaamassa blogiasi. Hyvältä näytti ja sieltähän löytyi eräs tuttu jäätelökin. 🙂

 • Reply Taina keskiviikko, 7 elokuun, 2013 at 13:35

  Kiitos vinkistä. Lahjakortit klikattu 🙂

  • Reply Martina keskiviikko, 7 elokuun, 2013 at 16:11

   Jes, hyvä päätös! Hyvää ruokahalua! 🙂

  Leave a Reply