Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parmesaania, valkosipulia ja sitruunaa

Eli Martinan lempimakuja. Namnam. Ja mikä parasta, tämä ruoka on myös oikein terveellinen vaihtoehto arki-iltaan. Tarkoitukseni oli tehdä tämä broilerista, mutta koska lähikaupasta löytyi kalkkunaa alennettuun hintaan, otin sitä ja sepä olikin oikein mukavaa vaihtelua. Sitruunalla ja valkosipulilla marinoidut kalkkunanfileet kuorrutettiin parmesaanilla ja tarjoiltiin kevätsipulilla piristetyn pinaattisalaatin kera. Ihanan kesäistä, kevyttä ja raikasta, mutta myös täyttävää ja maukasta. Juuri sellaista mitä kesäisen arkiruoan pitääkin olla.

– 4 broileri- tai kalkkunaleikettä
– 2 sitruunaa
– 1 dl öljyä
– yksikyntinen valkosipuli (tai muutama kynsi)
– Lime&Pepper -mausteseosta (tai suolaa ja pippuria tai sitruunapippuria)
– pinaattia
– kevätsipulia

Raasta ensin sitruunoiden kuori. Halkaise sitruunat ja purista niiden mehu kannelliseen kulhoon. Pilko valkosipuli pieneksi ja lisää se sekä öljy sitruunamehun kanssa samaan kulhoon. Sekoita ja lisää mausteita. Kas tässä on marinadi.

Laita broileri- tai kalkkunaleikkeet marinadiin ja sulje kannellisessa kulhossa jääkaappiin marinoitumaan. Voit marinoida lihan myös pakastepussin sisällä mikäli sopivaa kulhoa ei löydy.

Kun liha on ollut marinoitumassa vähintään tunnin, lämmitä uuni 200-asteeseen. Paista lihan pinnat kiinni kuumalla pannulla ja kippaa ne sitten uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. Kuorruta parmesaanilla ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kypsennä lihoja uunissa noin 20-30 minuuttia. Valmista sillä välin salaatti. Huuhtele pinaatti ja pilko kevätsipuli pieneksi. Asettele simppeli salaatti lautaselle odottamaan broiskua tai kalkkunaa. Kippaa uunivuoan pohjalle valunutta lientä annoksen päälle salaatinkastikkeeksi ja nauti raikkaan veden kanssa.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply