Suomen suurin matkablogiyhteisö

Munakoisoa grilliin

Tai uuniin, tulee siitä sielläkin hyvää. Minun piti keksiä jääkaapissa murjottaneelle tahinille jotakin tekemistä, ja jostain mielen syövereistä pompsahti pintaan ajatus siitä, että munakoiso ja feta ovat tahinin kavereita. En tiedä mistä olen tämän kolmikon keksinyt, kenties jostain blogista, tai sitten ihan omasta päästäni, mutta sen verran toimiva yhdistelmä se oli, että kannattaa kokeilla.


Munakoisoa, tahinia ja fetaa

– 1 munakoiso
– tahinia
– 200 g fetaa
– mausteita (mä käytin Wasabi&Sesame -mausteseosta, mutta ihan pelkkä pippuri tai vaikkapa minttu sopii myös hyvin)

Pilko munakoiso noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Paista kiekkoja uunissa tai grillissä niin kauan että ne pehmenevät. Laita sitten jokaisen kiekon päälle ohut kerros tahinia ja pieni keko fetajuustoa. Laita takaisin uuniin tai grilliin ja odota että feta ruskistuu ja sulaa hieman.

Mausta valmiit kiekot haluamillasi mausteilla ja nauti vaikkapa grillilihan kanssa tai ihan sellaisenaan. Minä vetelin näitä lounaaksi soijarouheen, paistetun sipulin ja raejuuston kera ja totesin taas kerran hieman hämilläni, että kyllä vaan kasvisruokakin voi olla tosi hyvää, monipuolista ja täyttävää. En minä silti pihviä hylkää, mutta ennakkoluulojani voin hieman korjailla.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply