Suomen suurin matkablogiyhteisö

Spinaci al burro

Yksi ehdottomasti parhaista italialaisista lisukkeista on spinaci al burro, eli voilla ja joskus myös valkosipulilla ja/tai parmesaanilla maustettu pinaattilisuke. Italialaisessa ravintolassa lisuketta valitessani joudun usein saman ongelman eteen, kun pitäisi valita joko maukas pinaattilisuke tai toinen ikilempparini rosmariiniperunat. Tuhdimman ruoan kanssa pinaatti on paikallaan, joten teimme sitä kaveriksi paistamillemme antilooppipihveille. Ja voi pojat että oli hyvää!

Spinaci al burro

– kilo pinaattia (kuulostaa paljolta, mutta pinaattikasa pienenee pannulla suorastaan säälittävän pieneksi)
– 100 g voita
– 100 g parmesaania
– yksikyntinen valkosipuli
– suolaa ja pippuria

Huuhtele pinaatti ja keitä lehtiä suolatussa vedessä. Sulata odotellessasi voi, raasta parmesaani ja pilko valkosipuli. Kaada pinaateista keitinvesi pois, sekoita joukkoon voi ja valkosipuli. Sekoittele ja lisää vielä ennen tarjoilua parmesaani ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Aili Inkeli maanantai, 15 heinäkuun, 2013 at 21:06

  Eiiiiiii, ei tommosta voi olla! Kuola valuu… taas kerran.
  Kauanko keitit pinaatteja? Riittääkö ryöppäys, ettei maku lähde? Viimeinen lomaviikko menossa ja aion herkutella ja kokata täysillä!

  • Reply Martina tiistai, 16 heinäkuun, 2013 at 08:03

   En minä niitä kauan keittänyt. Kelloa en tietenkään tullut katsoneeksi, mutta nopea kiehautus riittää. Kivaa viimeistä lomaviikkoa ja iloa kokkailuihin! 🙂

  Leave a Reply