Suomen suurin matkablogiyhteisö

U niin kuin Uudet perunat

Uudet perunat ovat ehkä yksi parhaista kausiruoista mitä tiedän. Pidän toki myös mansikoista, sienistä, parsasta, blineistä, rapujuhlista, joulusuklaasta ja pääsiäismunista, mutta uusissa perunoissa on sitä jotakin. Ehkä salaisuus piilee muistoissa, joita uudet perunat tuovat mieleen. Niissä maistuu ainakin lapsuuden kesät, mökkirannassa pestyt perunat, juhannukset ja leppoisa kesätunnelma.

Uudet perunat maistuvat maukkaalta oikeastaan kaiken grilliruoan kanssa. Myös erilaiset kalaruoat ovat uusien perunoiden kavereita ja saapa potuista tehtyä myös herkullisia ruokaisia salaatteja. Henkan yksi kaikkien aikojen lemppariruoista on tämä Jamie Oliverin savulohta, uusia perunoita, kapriksia ja wasabismetanaa yhdistelevä herkku.

Minä pidän uusista perunoista eniten ihan vain tavallisen voin kera nautittuna. Tai toisaalta myös silli ja smetana ovat aika perinteinen parivaljakko uusien perunoiden kaveriksi. Hmm, ja kyllähän se graavilohikin maistuu etenkin jos mukana on myös korvasienimuhennosta, niin kuin Wanhassa Myllyssä oli tässä eräänä iloisena polttaripäivänä. Mitä sinä syöt mieluiten uusien perunoiden kanssa?

Minä väkersin juhannusviikonloppuna maistelulautasen, johon kokosin kaikkia lempiyhdistelmiäni uusien perunoiden kanssa. Oikeastaan maistelulautasen idea tuli siitä, etten kaupassa hortoillessani osannut taaskaan päättää mitä söisimme kesän ensimmäisten uusien perunoiden kanssa, joten päädyin tuttuun tapaani ottamaan kaikkea. Tämä riitti hyvin illalliseksi ja piti nälän poissa pitkään.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Maria tiistai, 9 heinäkuun, 2013 at 09:37

  Oijoi kun on herkullisen näköinen lautanen! Itsekin tykkään syödä uudet perunat voilla, mutta ihan ehdoton suosikki on kermaviili joka on maustettu ainakin tillillä ja ruohosipulilla. Lisäksi voi sitten laittaa mitä milloinkin löytyy, sipulia, suolakurkkua yms. nams!
  Kaikki kalatahnat on kyllä hyviä, eipä ole tullut tehtyä uuden perunan kylkeen aiemmin joten täytynee korjata tilanne 🙂

  • Reply Martina tiistai, 9 heinäkuun, 2013 at 10:09

   Se on keltaisen keittiön kesälautanen. 🙂 Tota kermaviilijuttua mun täytyy kokeilla, samoin mätitahnaa ja uusia perunoita. Jälkimmäisten kanssa voisi laittaa vielä vähän majoneesiakin niin uskoisin että maistuu melkoisen hyvältä.

 • Reply Aili Inkeli perjantai, 12 heinäkuun, 2013 at 17:29

  Just nyt vetelen nassuun suolakeksejä, joiden päällä kylmää voita ja viipale eilen keitettyä uutta pottua. Nam. Pottu on kylmänä leivän tms. päällä huippuhyvää!

  • Reply Martina lauantai, 13 heinäkuun, 2013 at 17:27

   Nam, mikä ihana hellepäivän välipala! Pistänpä tämänkin korvan taakse. 🙂

  Leave a Reply