Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pihapelejä, aurinkoa ja grilliruokaa

Tänä vuonna aurinkoinen sää helli juhannuksen viettäjiä ja sekös passasi meille paremmin kuin hyvin. Aloitin juhannusaaton perinteisesti juoksulenkillä ja iltapäivällä suuntasimme auton nokan kohti Keravaa ja Henkan vanhempien kotia. Siellä viettäisimme keskikesän juhlaa Henkan perheen parissa grillaillen, pihapelejä pelaillen ja ihan vaan kesästä nautiskellen. Tällä kertaa huristimme yöksi kotiin, joten meikäläiselle oli luvassa mukavasti ajoharjoitteluakin juhannuksen tyhjentämillä teillä.

Henkan vanhemmat olivat ottaneet esiin jos jonkinlaista pihapeliä ja voi että miten hauskaa niitä oli pelata paljain varpain auringonpaisteessa. En muista milloin viimeksi olen pelannut sulkapalloa tai korista tai heittänyt tikkaa, mutta tänä juhannuksena kokeilin niitä kaikkia. Istahdimme välillä terassin pöydän ääreen syömään lounasta ja jatkoimme taas mölkyn, koripallon ja tenniksen parissa. Tosi hauskaa. Muutama peli jäi vielä testaamatta, joten uusi pihapelipäivä lienee tiedossa vielä tänä kesänä. Jes, en malta odottaa!

Illalla pistimme grillin kuumaksi ja touhukkaat pojat valmistivat meille muun muassa grillissä liekitettyä sisäfilepihviä sekä Henkan uutta bravuuria viskikolaribsejä. Nammm. Myös halloumi, pekonichilit ja -sienet, raikas fetasalaatti, tsatsiki ja muut herkut maistuivat ulkona vietetyn päivän jälkeen. Jälkiruoaksi teimme Kesäyön uuniomenia ja vasta myöhään pikkutunneilla monen haukotuksen jälkeen ajoimme kotiin nukkumaan. Ihana juhannus! Ystävämme hammastulehdus ja siihen saamani antibioottikuuri piti minut erossa viineistä, mutta hyvältä juhannusherkut maistuivat veden, vichyn ja raparperimehun kerakin. Ja eipähän ollut dagen efteriä.

Raparperimehua lääkekuurilaiselle.

Kesäyön uuniomenat nautittiin oikeastikin juhannusyönä, mutta paljastettakoon, että tuolloin ne näyttivät näin vaisuilta kavereilta:


Unohdimme nimittäin harmiksemme mintun kotiin, joten uusintakierros piti järjestää juhannuspäivänä kotona. Meinasin ottaa tästä jopa pienen stressinpoikasen kaverikseni, sillä kilpailureseptin viimeinen julkaisupäivä oli juhannusviikon sunnuntaina. Mutta hyvinhän juhannuspäivän aamunakin ehti touhuta varsinkin kun inspiraatio iski kerrankin oikealla hetkellä. Ja niin oli postaus kuvineen valmis aivan tuossa tuokiossa.


Mun juhannusjuomat: Kivennäisvettä, raparperimehua ja vettä. Näillä pärjäsi oikein hyvin.

Ennen pöytään istumista ruokabloggaajat tekevät työnsä kameran kanssa

Loppukevennykseksi vielä pari todistusaineistoa siitä, kuinka hölmön näköinen ihminen on kun se heittelee korista. Muistakin pelaajista on hauskoja kuvia, mutta koska en tullut kysyneeksi saako heidän kuviaan julkaista, joudutte nyt katsomaan vain ja ainoastaan meikäläisen pärstää. Koittakaa kestää.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply