Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesän paras jäätelö

Martinan jäätelötehtaassa on ollut taas kesän lämmettyä touhua ja tohinaa. Omatekemä jäätelö on vaan niin hyvää ja älyttömän helppo tehdä ilman jäätelökonettakin, joten miksi en tekisi juuri sen makuista jäätelöä kuin itse haluan? Kaupan pakastealtaasta kun ei ihan kaikkia maailman makuyhdistelmiä valitettavasti löydy.

Olen hehkuttanut aiemminkin jäätelön tekemisen helppoutta ja sitä, kuinka hyvän jätskin valmistamiseen ei ihan oikeasti tarvita jäätelökonetta. Riittää kun tekee kolme vaahtoa, sekoittaa ne yhteen, pakastaa kannellisessa astiassa ja käy sekoittelemassa välillä (tarkempia ohjeita täällä, täällä ja täällä). Nyt kotitekoisen jäätelön tekeminen on entistä helpompaa, sillä pakastimessa tekeytyvää jätskimassaa ei tarvitse enää käydä sekoittelemassa lainkaan. Kauppoihin vastikään ilmestynyt glukoosisiirappi nimittäin hoitaa homman puolestasi tehden jätskistä pehmeän ja hileettömän ihan itsekseen ilman välisekoitteluja. Voisiko jäätelön tekeminen enää helpompaa olla!

Tällä kertaa mieleni teki jotakin ihanan raikasta ja hedelmäistä kesäjäätelöä. Päätin yhdistää ikilempparini sitruunan maukkaaseen passionhedelmään ja jäätelöstä tuli ihan mielettömän ihanan makuinen. Saatoin maistaa massaa jo ennen sen jäätymistä kerran jos toisenkin, sillä se oli vaan niin hyvää.. Slurps. Aika vaatimattomasti nimesin tämän kesän parhaaksi jäätelöksi, sillä sitä se ainakin minun mielestäni on.

Sitruuna-passionjäätelö

– 2 kananmunaa
– 2 dl vispikermaa
– 1 dl tomusokeria
– 1 dl glukoosisiirappia
– 1 sitruunan mehu
– 5 passionhedelmän mehu (siivilöi siemenet pois)

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi omassa kulhossaan. Sekoita kermavaahdon joukkoon glukoosisiirappi.

Lisää keltuaisten joukkoon tomusokeri. Sekoita hyvin. Lisää keltuaiskulhoon vielä sitruunan ja passionhedelmän mehut, sekoita ja nostele massan sekaan ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto.

Laita valmis jäätelömassa kannelliseen muoviastiaan ja jätä se pakastimeen tekeytymään. Jäätelö on valmista astian koosta ja muodosta riippuen noin viiden tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä. Voit viimeistellä valmiin jäätelöannoksen halutessasi passionhedelmällä ja lorauksella sitruunamehua.

Tämä herkku osallistuu Suomen makein jäätelö -kisaan, ja olisin kovin iloinen, jos kävisit antamassa äänesi jäätelölleni. Onpas näitä kilpailuja muuten ollut viime aikoina. On ollut parsan syöntiä, lounassalaatin tuunaamista, tämä jäätelökisa ja vielä on tulossa ainakin eräs siideriaiheinen kilpailu. Kaikkeen haluamaani en ole edes ehtinyt osallistua, joten kyllä meitä nyt hemmotellaan hauskoilla haasteilla.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Elisa sunnuntai, 27 huhtikuun, 2014 at 16:22

  Hei!

  Nammms täytyy tätä ohjetta kokeilla pikimmiten!

  Vaan miten oikeastaan passionhedelmistä saa siivilöityä mehun? Kun sehän on sellaista hedelmälihaa niiden siementen ympärillä? Kuulostaa hankalalta hommalta, mutta onko se?

  • Reply Martina sunnuntai, 27 huhtikuun, 2014 at 18:20

   Mä tein siivilöinnin niin, että kaavin koko passionhedelmän sisuksen siemenineen kaikkineen siivilään ja painelin lusikalla niin, että hedelmäliha-siemenmössöstä irtoaa kaikki mehu kulhon pohjalle. Ei siis ole lainkaan hankalaa. Herkullisia jäätelöhetkiä! 🙂

  Leave a Reply