Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuuleeko Eros, señoritat huutaa Si per favore!

FB-postilaatikkooni tupsahti eräänä päivänä ilahduttava viesti. Italiankurssin kaverinihan se siellä tiedusteli lähtisinkö hänen kanssaan katsomaan Eros Ramazzottin keikkaa. Tottahan toki minä lähden! Perustelimme keikan aiheuttaman rahanmenon itsellemme sillä, että keikalle on oikeastaan tosi hyödyllistä mennä, sillä se toimii kielikylpynä pitkän kesätauon aikana, jolloin jokaviikkoisia Italian tunteja ei järjestetä. Emmehän halua unohtaa koko italiankieltä loman aikana, siispä Eros pitäköön italiantaitoamme yllä.

Ja oikeastaan mehän olemme haaveilleet kurssipaikan järjestävän meille opiskelumatkan Italiaan, mutta toistaiseksi Työväenopiston varat eivät riittäne koko porukan Italian matkoihin. Kumma juttu. Ramazzottin keikka saisi siis toimia matkan korvikkeena, ja jotta pääsisimme heti oikeaan tunnelmaan, päätimme käydä testaamassa jonkin italialaisen ravintolan ennen konserttia.

Treffasimme Aleksanterinkadulla Il Sicilianon edessä ja toivoimme, että ravintolasta löytyisi meille pöytä. Sää oli ihanan kesäinen ja aurinkoinen, joten oli helppo kuvitella olevansa Italiassa. Ravintolan terassi näytti houkuttelevalta, mutta istahdimme kuitenkin sisään ja aloimme tutkia ruokalistaa.

Ruokalistaa tuli tuijoteltua tovi, sillä emme meinanneet millään päättää mitä haluamme. Päädyimme lopulta pizzaan ja testaamamme klassikko Margherita sekä tulisempi tapaus Pizza il Padrino olivat molemmat niin herkullisia, että aina piti ottaa vielä yksi pala, vaikka vatsa olikin jo ihan täynnä.

Ravintola oli ihanan italialainen ja koska ainakin pizzat osoittautuivat maukkaiksi, päätin että tänne täytyy päästä vielä uudestaan testaamaan listan muitakin ruokia. Henkilökunta on italialaista ja viereisessä pöydässä istui italialainen perhe. Kun aurinkokin paistoi ja taustalla soi italialainen musiikki, pystyi hyvin kuvitella olevansa Suomen sijaan Italiassa. Ihanaa.

Il Sicilianosta matkamme jatkui Hartwall Areenalle, jossa jatkoimme Italian matkan leikkimistä kuuntelemalla ihanaa Eros Ramazzottia. Herra oli hieman harmaantunut sitten viime näkemän, mutta upea ääni, italialaiset eleet ja ilmeisesti karismakin ovat vielä tallella, niin innoissaan eturivin mammat hipelöivät yleisön sekaan astunutta italianoa. Minulle Eros oli hauska harmaantunut ukko, jolla on ihana ääni, ja jota katsoessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle.

Matkakuumehan tällaisesta Italia-ilottelusta tulee, mutta talonvalmistumiskuume on kovempi, joten Italia saa odottaa Martinaa kylään vielä aika pitkän hetken jos toisenkin. Huoh.. Niin kauan kun Martina ei pääse Italiaan, on Martinan löydettävä Italia täältä Helsingistä. Tällaisena iltana se ei onneksi ollut kovin vaikeaa.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Sarck tiistai, 11 kesäkuun, 2013 at 11:14

  On sittenkin tainnut jäädä jokin italiantunti väliin?
  Espanjaksi neiti on señorita, mutta ITALIAKSI se on signorina 😉

  • Reply Martina tiistai, 11 kesäkuun, 2013 at 12:38

   Niin mutta tuo onkin yhdestä laulusta. Muuntelin sitä vain hieman, ettei tunnistettavuus katoa aivan täysin. Hienosti tiedetty silti! 🙂

  Leave a Reply