Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jäätelötasting

Maajussipariskunnalla on hauska perinne tulostaa lista kesän uutuusjäätelöistä ja merkata siihen aina kun he ovat maistaneet jotakin listan jäätelöistä. Kun saimme kylmälaukullisen Ingmanin uutuusjätskejä kotiimme, tuli mieleeni heti Maajussipariskunnan lista, ja halusin auttaa heitä jätskinmaistelu-urakassa kutsumalla itseni, Henkan ja jäätelöt heidän luokseen kylään.

Ahkerat jäätelönsyöjät olivat jo ehtineet maistaa neljää saamistamme jäätelöistä, joten jätin ne sekä isot litran paketit suosiolla kotiin. Mukaani lähti siis kahdeksan jäätelöpuikkoa ja -tuuttia sekä muistiinpanovälineet mielipiteiden kirjaamista varten. Ja niin sai jäätelötasting alkaa! Jee, mä olen aina halunnut pitää jätskitastingin!

Raatimme jakoi jätskit kristillisesti tasan niin että jokainen pääsi maistamaan jokaista jäätelöä. Kotiin jääneet jätskipuikot arvostelimme Henkan kanssa kahdestaan ja isoja paketteja kanssamme maisteli myös pikkuveljeni ja hänen tyttöystävänsä. Kun kaikki jäätelöt oli maisteltu läpi, kokosin keräämäni muistiinpanot yhteen ja tein niistä tämän postauksen. Olethan valmis, nyt syödään iso kasa jäätelöä!

Magnum No1 First Kiss: Creme Brulee

Magnumin Creme Brulee -puikko on oikein kelpo jätskikaveri, vaikka Henkka joutuikin tarkistamaan maistamisen jälkeen jäätelön kääreestä miltä sen olisi pitänyt maistua. Minä pidin tästä tosi paljon, eivätkä muutkaan sitä ainakaan haukkuneet. Magnum ei petä.

Magnum No2 Loving Kiss: Meringue et Fruits Rouges

Tämä oli ainakin omalla kohdallani yllättäjä, sillä ajattelin ensin ettei hedelmänpaloja ja muuta sälää sisältävä puikko olisi mieleeni, mutta voi kuinka väärässä olinkaan! Loving Kiss oli koko raadin mielestä yksi tastingin parhaista paloista, ellei jopa paras. Tätä lisää!


Panda Valloittava valkoinen -tuutti

Tätä kohtaan raatimme valkosuklaan ystävillä oli kovat odotukset, mutta valitettavasti kokemus jäi vähän vaisuksi. Tuutissa olisi saanut olla enemmän valkosuklaata, sillä nyt se maistui lähinnä vain tavalliselle vaniljajäätelölle. Pinnalla olevat rouheet tuntuivat kivalta suussa ja jos valkosuklaata olisi ollut enemmän, olisi tämä varmasti kiilannut kärkikahinoihin.

Panda Lakupala Choco -puikko

Panda Lakupala Choco maistuu ihan SukuLakulta. Hyvä perusjätski lakritsin ystäville. Ainakin yhden raatilaisen mielestä punaisessa kääreessä oleva lakritsaisempi versio on parempaa, sillä suklaajäätelötäyte jää sen rinnalla hieman pliisuksi.

Marabou Vanilla -puikko

Perusjäätelöiden perusjäätelö. Ihan tavallinen suklaakuorrutteinen vaniljajäätelöpuikko, jossa suklaata on ilahduttavan paksu kerros. Tästä ei irtoa juuri muuta sanottavaa.

Kingis Pekaanipähkinä

Tämä oli ainakin minun mielestäni parhaimmistoa, olenhan Kingiksen suuri ystävä. Sisältä löytyvä suklaasydän on ihana ja tätä tulee varmasti maistettua vielä uudelleenkin kesän mittaan.

Daim mansikka -tuutti

Mansikkajäätelöissä tuntuu olevan se vika, että ne maistuvat ainakin raatimme makuun hieman liian teollisilta ja esanssisen makeilta. Tämä oli kuitenkin mansikkajäätelöiden parhaimmistoa. Rapeat krokantit ovat hyviä ja vohveli on paksu sekä rapea. Kelpo suoritus mansikkajäätelöksi!

Jättis Kaktus

Kaktus-tuutti oli yksi suosikeistamme, vaikkei siinä ollutkaan kaktuksen makua kuin kuorrutteessa. Päärynäjäätelö on kivan raikasta ja sisältä löytyvä suolainen sydän namia. Vohveli on sitkeää (ja vaikea leikata veitsellä, tosin tuutteja harvoin pilkotaan palasiksi niin kuin me hölmöt teimme), mutta raikas tuutti oli oikein kiva yllätys. Tässä oli mukavasti yritystä ja tuutti erottui mukavasti edukseen vaniljajäätelöpohjaisten perusjätskien joukosta.

Jättis Vanhanajan mansikka

Jos Jättis Kaktus oli yksi lemppareistamme, niin samaa ei voi sanoa tästä mansikkatuutista, joka jäi tastingien häntäpäähän. Jäätelö oli aivan liian makeaa ja esanssista, vohveli sitkeää ja ideakin vähän tylsä. Mansikkaa, mansikkaa ja mansikkaa.

Cornetto Enigma Popcorn -tuutti

Popcornin makuinen tuutti jakoi raadin mielipiteet. Erikoiset jäätelöt ovat aina kivoja, mutta popparin makuinen jätski saattaa olla herkimpien makuun hieman liian outo. Plussaa tuutti saa paksusta suklaakerroksesta vohvelin sisällä. Minusta tämä ei ollut erityisen hyvää eikä erityisen pahaa. Neutraali kokemus.

Calippo Shots sitruuna-kola

Hassut mehujäärakeet olivat lapsenmielisen raatimme mieleen ja sitruunan ja kolan makuinen raikas kaveri nousikin yhdeksi suosikeistamme. Tämän kohdalla sokerihumalaisen raadin jutut alkoivat olla jo sillä tasolla, että lienee parempi jättää osa kommenteista julkaisematta. Hauska jätski on varmasti lasten mieleen!

Ingman Vohveli Trio

Tämä rassukka jää jätskitastingien jumbosijalle. Kalpea vohveli maistuu aivan pahville eivätkä sisältä löytyvät mansikka-, vanilja- ja suklaajäätelötkään ole kovin kummoisia. Kiva idea, mutta ei toiminut ainakaan meidän kohdallamme.

Minttua, vaniljaa ja suklaata sisältävä litran Trio taisi olla kaikkien mielestä parempaa kuin perinteinen mansikkainen Trio-jäätelö (ylläolevasta Vohveli Triosta puhumattakaan). Parasta tämä on jo hieman sulaneena kun maut voi sutkuttaa lusikalla sekaisin sellaiseksi epämääräiseksi mössöksi.

Tämä oli hyvää! Kritisoin ensin purkki-Kingistä melko kovinkin ottein, sillä mielestäni Kingiksen idea (eli se viimeiseksi jäävä suklaasydän) menee pilalle jos purkissa on monta sydäntä pitkin poikin. Mutta eipä se haitannutkaan, ainahan sen suklaan voi jättää viimeiseen lusikalliseen. Pikkuveljeni tyttöystävä santsasi tätä ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja minä söin purkin pohjat tyytyväisenä heti seuraavana aamuna. Nam.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Nipsu keskiviikko, 5 kesäkuun, 2013 at 22:26

  Minua harmittaa, kun niin monet uutuuksista jää maistamatta, koska voin syödä vain vähälaktoosisia versioita. Ihmetyttää, miten vieläkin vähälaktoosisten/laktoosittomien jätskien tarjonta on niin suppeaa. Ingman on onneksi tehnyt ihanan Creamy-sarjan (herkkujätskit alle litran paketeissa). Toivoisin silti enemmän valikoimaa myös laktoosivaivaisille. Miksei kaikkia jätskejä voi tehdä vaikka laktoosittomina, menekkiä varmaan olisi enemmän!

  • Reply Martina torstai, 6 kesäkuun, 2013 at 08:28

   Tuo on kyllä ihan totta että laktoosittomia versioita saisi olla enemmän, sillä niitä pystyy syömään myös ei-laktoosiongelmaiset. Onkohan niiden valmistaminen jotenkin vaikeampaa tai kalliimpaa, vai miksei niitä tehdä enemmän? Laktoosittomia versioita on myös turvallisempi tarjota vieraille, sillä yleensä joukossa on vähintään yksi joka ei siedä laktoosia.

 • Reply imlacking tiistai, 2 heinäkuun, 2013 at 00:36

  Mä oon maistanut näistä vaan Kings pekaanipähkinää ja ei ollut yhtään mun makuun tai no se suklaasydän oli hyvää, mutta muuten ei napannut. Perus-Kingis on hyvää. Kiinnostais maistaa tota minttua.

  • Reply Martina tiistai, 2 heinäkuun, 2013 at 07:51

   Maista ihmeessä minttua, se on ehkäpä parasta Kingistä mitä mä oon maistanut. 🙂

  Leave a Reply