Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parmesaania, sitruunaa, persiljaa ja valkosipulia…

…löytyi näiden mötkäleiden pinnalta. Kyllä, leivitetyt mötkäleet ovat soijafileitä, mutta älkääpäs soijakammoiset vielä karatko! Voit nimittäin tehdä tämän ruoan aivan hyvin myös vaikkapa broilerista, kuten Soul kitchen -blogissa tehtiin. Valinta on sinun.

– 10 kpl soijafileitä (tai muutama broilerifile)
– 1 kananmuna
– 100 g parmesaania
– yksikyntinen valkosipuli
– persiljaa
– sitruuna
– 1 dl korppujauhoja
– kapriksia
– sitruunapippurita

– salaattia
– herneitä
– kurkkua
– maustamatonta jogurttia
– tsatsikijauhetta (tai dippijauhetta jos anoppisi ei ole käynyt hakemassa tsatsikijauhetta Kreikasta)

Keitä soijafileitä pakkauksen ohjeen mukaan 10 minuuttia. Raasta odotellessasi parmesaani ja sitruunan kuori. Silppua valkosipuli ja persilja.

Riko kananmuna laakeaan kulhoon ja sekoita haarukalla sen rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon parmesaani, sitruunankuori, korppujauhot, valkosipuli ja persilja. Tupsauta vielä sitruunapippuria joukkoon ja sekoita.

Tyrkkää soijafileet (tai broiskufileet) ensin kananmunakulhoon ja pyörittele kananmunaiset fileet sitten parmesaani-korppujauhoseoksessa. Paista reilussa öljyssä pannulla pari minuuttia per puoli. Jos käytät broileria, tyrkkää leivitetyt fileet molemminpuolisen pintapaiston jälkeen 225-asteiseen uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi. Soijafileet ovat esikeittämisen ansiosta valmiit syötäviksi jo nyt. Niitä ei tarvitse enää uunittaa.

Sekoita salaatista, herneistä ja kurkusta salaatti. Tee myös tsatsikidippi sekoittamalla tsatsikijauhe jogurttiin. Kokoa lautaselle salaattia, pirskottele päälle tsatsikia ja asettele leivitetyt fileet päällimmäiseksi. Heivaa kapriksia annoksen sekaan ja purista vielä sitruunasta mehut fileiden päälle.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply