Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesäkurpitsa-fetavuoka

Minulta on toivottu lisää sekä lisukereseptejä että kasvisruokia ja tässä olisi nyt molemmat kriteerit täyttävä herkkuruoka, jota Henkkakin pyysi saada lisää, vaikkei siinä ole yhtään lihaa. Tyrkkäsin uunivuokaan kesäkurpitsaa, paprikaa, fetaa ja pinjansiemeniä mausteineen ja lopputuloksena oli hurjan maukas kasvisruoka, jota voisi syödä sellaisenaankin, mutta me vetelimme sitä maustevoilla päällystetyn possunpihvin kanssa.

Kesäkurpitsa-fetavuoka

– kesäkurpitsaa (yksi normaalikokoinen riittää)
– 1-2 punaista paprikaa
– fetaa (sellainen iso köntti, ei siis kevytversiota eikä kuutioita)
– pinjansiemeniä
– öljyä
– mausteita (mulla oli lime&mint -mausteseosta)

Pilko kesäkurpitsa ja paprika. Lado viipaleet uunivuokaan ja lorauta päälle öljyä sekä haluamiasi mausteita. Tyrkkää 200-asteiseen uuniin 20-30 minuutiksi ja anna muhia siellä kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Murenna sitten vuokaan kasvisten päälle feta ja ripottele pinjansiemeniä päälle. Laita uuniin hetkeksi lämpenemään. 5-10 minuuttia riittänee. Pinjansiemenet voi halutessaan paahtaa kuivalla pannulla ennen uunia. Ripottele pinnalle vielä hieman mausteita, mutta muista, että fetassa on itsessään jo paljon makua ja suolaa, joten malttia niiden mausteiden kanssa.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Johanna keskiviikko, 22 toukokuun, 2013 at 09:38

    Näin kesällä ainoaksi ruokaongelmaksi muodostuvat juuri grillattavan kanssa nautittavat kasvislisukkeet, joten lisää näitä 🙂

    • Reply Martina keskiviikko, 22 toukokuun, 2013 at 09:51

      Olet oikeassa. Etenkin grillikaudella hyvät kasvislisukereseptit ovat todella tarpeen. Koitetaan kehitellä lisää hyviä vaihtoehtoja. 🙂

    Leave a Reply