Suomen suurin matkablogiyhteisö

Salviaperunat

Nyt pääsi käymään niin, että pippuripihvin valtakausi lautasen kuninkaana on kyseenalaistettu. Pippurisen pihvin syrjäyttämistä on yrittänyt menestyksekkäästi todellinen altavastaaja ja musta lammas, vaatimattoman oloinen perunalisuke nimeltään salviaperunat.

Yleensähän ainakin meidän taloudessamme pippuroitu naudan sisäfilepihvi on jo itsessään niin suuri herkku, ettei sen seuraksi välttämättä tarvitse väsätä kuin yksinkertainen vihersalaatti. Kaikki muu on turhaa, sillä pääosaa esittää kuitenkin se pihvi.

Tällä kertaa tein pihvin ja salaatin kaveriksi kuitenkin vielä Sitruunaruoho-blogista bongaamiani salviaperunoita, ja kun Henkka totesi pottujen olevan parhaan makuinen asia lautasella, täytyi minun pyytää häntä toistamaan äskeinen. Perunatko parasta, vaikka vieressä möllöttää täydellisen mediumiksi paistettu pippuripihvi!?

Hieman hämmentyneinä totesimme asian todella olevan näin, eikä kyse ole siitä, että pihvi olisi ollut jotenkin normaalia huonompaa. Ei todellakaan. Salvialla, öljyllä ja merisuolalla maustetut ja uunissa paahdetut perunat vaan olivat vielä paremman makuisia kuin se pihvi. Uskomatonta mutta totta. En oikein meinaa uskoa sitä vieläkään..

Salviaperunat

– perunoita
– salviaa
– öljyä
– suolaa

Kuori ja halkaise perunat. Voitele perunoiden leikkuupinta öljyllä ja liimaa pintaan sitten muutama salvian lehti. Ripottele päälle merisuolaa.

Laita perunat leikkuupinta alaspäin leivinpaperoidulle uunipellille, näin salvian lehdet liimaantuvat kiinni kypsyvään perunaan. Voitele toinenkin puoli kevyesti öljyllä ja ripottele hieman lisää suolaa päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Potut saavat hieman jopa mustua reunoilta, joten anna niiden mieluummin olla hieman pidempään uunissa kuin että ottaisit ne liian aikaisin pois.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Sanni lauantai, 20 huhtikuun, 2013 at 15:27

  No jopas sattui! Justiinsa ajateltiin illalla paistaa pihvit ja järkeilin lisukkeita, niin käväisin pikaiseen kaupassa ostamassa perunoita, tehdäkseni niistä uunilohkoperunoita. Mutta onneksi satuin lukemaan tuon sinun ohjeen! Siis teen tällä kertaa puolikkaita, enkä lohkoja. Valitettavasti salviaa ei tällä kertaa tähän kokkaukseen ole, mutta ikkunalla komeilee muhkea rosmariinipuska! Jospa ottaisi muutaman neulasen, ja aateloisi uuniperunaiset sillä! Kiitti vinkistä! Seuraava uuniperunajuttu tehdään sitten salvian kera!

  • Reply Martina lauantai, 20 huhtikuun, 2013 at 18:18

   Perunat saattavat jopa olla vielä parempia rosmariinilla maustettuna. Näin ainakin minä rosmariinifanina veikkaisin. Rosmariini on ehdoton lempiyrttini ja minä aion puolestani säveltää seuraavalla kerralla jonkin rosmariinisen perunalisäkkeen. 🙂

 • Reply Taitsi lauantai, 4 toukokuun, 2013 at 23:39

  Olen ihan heikkona tommoseen rasvassa rapsakoituneeseen salviaan – ja perunaan.. Ja tässäpä näistä kahdesta täydellinen yhdistelmä, nam!

  • Reply Martina sunnuntai, 5 toukokuun, 2013 at 15:04

   Tämä on siitä hauska lisuke, että näitä voisi syödä ihan pelkästäänkin. Ovat niin hyviä ja tuo rapsakka salvia kruunaa koko homman. 🙂

  Leave a Reply