Suomen suurin matkablogiyhteisö

Proteiiniletut

Nyt keltaisessa keittiössä on törmätty sellaiseen ihmeruokaan ettei ole tosikaan. Banaanin makuiset proteiiniletut ovat ihan mieletöntä herkkua, vaikka on todella vaikea uskoa, että mikään näin terveellinen voi oikeasti olla hyvää. Ainesosaluettelo ei onnistunut vakuuttamaan ainakaan minua tähän reseptiin törmätessäni, mutta surrautin kuitenkin parit proteiiniletut eräänä iltana iltapalaksi ja yllätyin erittäin positiivisesti lopputuloksesta. Tämä on oikeasti hyvää!

Jäin lettuihin lopulta niin totaalisen koukkuun, että söin niitä monta päivää putkeen aina yhtä hyvällä ruokahalulla. Ihmettelen vieläkin miten ne voivatkin olla niin maukkaita ollakseen todellista terveysruokaa. Ja mikä parasta, nämä karkottavat nälän pitkäksi aikaa kauas pois ja soveltuvatkin siksi erinomaisesti myös aamiaiseksi. Ja välipalaksi, jälkiruoaksi, lounaaksi ja iltapalaksi. Kokeile jos et usko! Lupaan että tulet yllättymään iloisesti ja saattaapa siinä pieni epäuskoinen hämmennyskin nousta pintaan.

2 isoa lettua

– banaani
– 1 kananmuna ja 3 valkuaista
– 20 g banaaninmakuista proteiinijauhoa
– voita tai öljyä paistamiseen
– päälle esimerkiksi mustikoita, hunajaa ja kookoshiutaleita

Sörssää banaani, kananmunat ja proteiinijauho sekaisin sauvasekoittimella. Mössöstä tulee ihan lettutaikinan näköistä. Paista letut pannulla voissa tai öljyssä ihan niin kuin normaalitkin letut. Syö marjojen, hedelmien tai minkä tahansa kanssa. Meillä oli pakastemustikoita, hunajaa ja kookoshiutaleita, jotka sopivat tosi hyvin banaaninmakuisten lettujen kaveriksi.

Katso myös nämä postaukset:
11 smoothieta
Proteiinia välipaloista
Vinkkejä terveellisempään arkiruokaan

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. maanantai, 15 huhtikuun, 2013 at 10:27

  Näitähän väsätään nyt ihan joka paikassa! 🙂

  • Reply Martina maanantai, 15 huhtikuun, 2013 at 14:37

   Eikä ihme! 😀

 • Reply tatjaana maanantai, 15 huhtikuun, 2013 at 15:03

  Kiva juttu, että kirjoitit tämän ohjeen tänne, koska en ole missään nähnyt tällaista. Kävin jo etsimässä banaaninmakuista proteiinijauhoa, mutta en löytänyt. Ostaisinko kuntosalilta maustamatonta proteiinijauhetta, käykö se lettuihin?

  • Reply Martina tiistai, 16 huhtikuun, 2013 at 08:03

   Maustamatonkin käy varmasti hyvin, samoin vaikkapa mansikanmakuinen tai miksei suklaakin. En usko että proteiinijauholla on kovin suurta vaikutusta lettujen makuun, vaan ehkä enemmänkin niiden koostumukseen. Meillä sattuu olemaan banaaninmakuista jauhoa, joten käytän sitä, vaikka muutkin maut (tai maustamaton) sopivat lettutaikinaan varmasti oikein mainiosti.

 • Reply tatjaana tiistai, 16 huhtikuun, 2013 at 16:00

  Tein lettuja tänään, aika hyviä, mutta kuivia. Laitoinkohan liikaa proteiinijauhoja? Nälkä pysyy pitkään poissa, kun syö yhden ison letun.

  • Reply Martina keskiviikko, 17 huhtikuun, 2013 at 08:16

   Voi olla että jauhoja oli liikaa tai paistoöljyä liian vähän, sillä minun kokemukseni mukaan letut eivät ole olleet kuivia. Mitä söit niiden kanssa? Pakastemustikoista irtoava neste, hunaja ja muut nestemäiset lisukkeet vähentävät mahdollista kuivaa tunnetta. Ja olet oikeassa siinä, että nälkä pysyy tosi pitkään poissa kun on syönyt yhden letun! 🙂

  Leave a Reply