Suomen suurin matkablogiyhteisö

Siiderisika

Siiderisika oli hieman erikoinen tapaus keltaisessa keittiössä, sillä tämä ruoka oli lähes täysin Henkan suunnittelema, mutta suurimman osan sen toteuttamisesta hoidin kuitenkin minä. Ilmeisesti ruoan suunnitteluun oltiin saatu apuja myös kaverilta, joka osasi vihjata, että kuiva omppusiideri on porsaan kaveri.

Henkka hoiti lihan alkumaustamisen ja minä tein seuraavana päivänä loput Henkan ohjeiden ja tekstiviestitse tulleiden ”Muista käännellä lihaa välillä” -muistutusten avulla. Ja näin yhteistuumin saimme aikaiseksi oikein maukkaan lauantai-illallisen.

– porsaan etuselkää
– mausteita, kuten pippurisekoitusta ja suolaa
– kuivaa omenasiideriä (esim. Crowmoor)
– valkosipulia ja chiliä
– lisukkeeksi esimerkiksi uunijuureksia (tai perunaa tai salaattia..)

Hiero mausteet lihan pintaan jo edellisenä päivänä. Henkka taisi käyttää ainakin pippurisekoitusta, kietoi lihan sitten kelmun sisään ja jätti jääkaappiin maustumaan.

Seuraavana päivänä oli minun määrä toimia raksalla hääräävän Henkan ohjeiden mukaisesti. Niinpä nappasin lihan huoneenlämpöön heti tallilta tultuani ja annoin sen möllöttää pöydällä noin tunnin verran ennen kuin jatkoin touhuamista. Paistoin ensin lihan pinnat kiinni kuumalla pannulla ja kippasin sen sitten Henkan valmiiksi esille ottamaan kattilaan.

Kattilaan lorautin tölkillisen Crowmooria ja hieman vettä niin että liha jäi kokonaan nesteen peittoon. Heitin kattilaan vielä pilkottua valkosipulia ja chiliä ja hylkäsin kattilan 125-asteiseen uuniin vaikka kuinka moneksi tunniksi. Olisikohan se ollut yhteensä peräti kuusi tuntia uunin syövereissä.

Kävin välillä kääntämässä lihan kun sain Henkalta tekstiviestin, jossa kehotettiin tekemään niin. Kun herra ilmoitti lähtevänsä ajamaan kotiin, työnsin uunijuurekset uuniin ja pirskotin sitä ennen niiden päälle hieman öljyä, siirappia ja mausteita. Ja kun ulko-ovi narahti, oli ruoka juuri sopivasti valmista, niin että aterian ideoinut raksamies pääsi valmiiseen pöytään.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply