Suomen suurin matkablogiyhteisö

Seesamipossu

Olen ihastunut kovasti seesamiöljyyn, jota löytyy keittiömme nurkasta yksi avattu pullo. En kuitenkaan ole saanut käytettyä ihanan aromikasta öljyä juuri mihinkään muuhun kuin seesamiloheen, joten asiaan piti saada muutos. Suunnittelin mielessäni seesaminmakuisen ruoan, joka sisältäisi ainakin possua ja olisi nopea valmistaa arkenakin. Ja niin syntyi tämä helppo seesamipossu:

– porsaanlihaa suikaleina
– herkkusieniä
– seesamiöljyä
– seesaminsiemeniä
– valkosipulia
– punaista currytahnaa
– soijakastiketta
– mausteita (suolaa, pippuria, chiliä, teriyaki-maustetta..)
– cashewpähkinöitä
– wokkivihanneksia

Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla niin että ne ruskistuvat hiukan mutta eivät pala. Siirrä paahdetut pähkinät sivuun odottamaan ja lorauta kuumalle pannulle seesamiöljyä. Heitä possusuikaleet pannulle ja paista niitä samalla kun huuhtelet herkkusienet ja pilkot niitä hieman pienemmäksi. Lisää myös herkkusienet pannulle.

Laita toiselle pannulle niin ikään seesamiöljyä ja lämmitä wokkivihannekset siinä. Pilko valkosipulin kynsi tai kaksi ja lisää vihannesten sekaan. Mausta vihannekset soijakastikkeella, teelusikallisella currytahnaa ja haluamillasi mausteilla. Minä lorautin sekaan ainakin Santa Marian More-sarjan Teriyaki-mausteseosta, jonka makumaailma sopi hyvin tähän annokseen.

Kun possu ja herkkusienet ovat ruskistuneet lisää niihinkin mausteita. Punainen currytahna sopii hyvin, samoin pippurisekoitus. Myös seesamiöljyä voi lorauttaa lisää jos tuntuu ettei se maistu vielä tarpeeksi. Tärkeintä on maistella riittävästi maustamisen ohessa, sillä miten muuten muka tietäisit mitä makua ruoka vielä kaipaa? Kippaa lopuksi lihojen ja sienien sekaan vielä seesaminsiemeniä.

Kokoa lautaselle kasa wokkivihanneksia, possu-sieniseosta sekä paahdettuja pähkinöitä. Harmittele kun keittiöstä ei löydy mitään vihreää yrttiä annokseen koristeeksi, nappaa hätäisesti pokkarilla kuva blogiin, ala haarukoida herkkua suuhun ja totea, että seesami sopii hyvin possun kaveriksi. Ensi kerralla lihan voisi jopa marinoida seesamiöljyssä.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. tiistai, 2 huhtikuun, 2013 at 08:57

  Pari vinkkiä seesamiöljyn käyttöön, joka on niin herkullista että. 🙂 Meloni-parmankinkkusalaatti on tajuttoman hyvää kuten myös ne seesaminuudelit joista supisin eilen. Nam. 😛 Meillä menee molempia tasaiseen tahtiin, nuudeleita viimeeksi pääsiäisenä.

  Salaatin resepti: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/03/15/meloni-parmankinkkusalaatti-nam/

  Nuudelien resepti: http://www.lily.fi/juttu/soija-inkivaarilohi-ja-seesaminuudelit

  • Reply Martina tiistai, 2 huhtikuun, 2013 at 09:24

   Oi nam, kiitos resepteistä! Seesamiöljy on tullut jäädäkseen keltaiseen keittiöön, ja näiden reseptien avulla pääsen käyttämään ihanaa öljyä vielä monipuolisemmin. Kohta pitää varmaan ostaa jo uusi pullo. 🙂

 • Reply Mari perjantai, 5 huhtikuun, 2013 at 21:11

  Hei sä ajat ja noin coolina ja hienona 🙂

 • Leave a Reply