Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lempparisuklaa on Twix

Kaikkien aikojen lempisuklaapatukkani on Twix, joka tunnettiin myös aiemmin nimellä Raider. Maistelen mielelläni myös muita suklaapatukoita ja kehitän välillä riippuvuussuhteen johonkin toiseen patukkaan, kuten vaikkapa maapähkinäiseen Starbariin tai pehmeän makeaan Nougat-patukkaan. Silti palaan aina uudelleen Twixiin, joka on mielestäni täydellinen sekoitus rapeaa keksiä, pehmeää kinuskia ja maukasta suklaata.

Muistan hyvin kun törmäsin ensimmäisen kerran Twixiin. Suomessa patukka tunnettiin vielä Raiderina, mutta Unkarissa ollessani etsin kaupasta lempipatukkaani sitä kuitenkaan löytämättä. Löysin kuitenkin samannäköisen patukan nimeltä Twix ja päätin ostaa sen. Onneksi tein niin, sillä kääreen sisältä löytyi tuttu Raider-suklaa, joka vaihtoi pian Suomessakin nimensä Twixiksi.

Törmäsin Sitruunaruoho-blogissa Twix-leivonnaisten ohjeeseen ja tokihan sitä oli päästävä heti testaamaan. Keltaisessa keittiössä avautuikin naistenpäivänaattona taivas, kun käsissäni syntyi kokonainen vuoallinen Twixiä. Mikä unelma! Söin osan heti, mutta suuri osa Twix-leivonnaisista säästyi ahmatin otteesta ja matkasi seuraavana päivänä mukanani töihin. Taisin ahmia työpaikalla vielä ainakin kaksi palaa, sillä näistä tuli tosi hyviä.

Twix-leivonnaiset

Keksi:
– 100 g voita
– 3 rkl sokeria
– 85 g jauhoja
– 55 g maissitärkkelystä eli Maizenaa

Kinuski:
– 125 g voita
– 85 g fariinisokeria
– 2 rkl hunajaa
– 1 tölkki (eli n. 400 g) kondensoitua maitoa
– 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:
– 200 g maitosuklaata (mulla oli Fazerin vaaleaa maitosuklaata, eli sitä jonka pakkauksen kulma on punainen)

Tee ensin keksipohja vatkaamalla voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen sitten jauhot ja maissitärkkelys ja painele keksimuru vuoan pohjalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tee sitten kinuski. Lämmitä kattilassa voi, fariinisokeri ja hunaja niin että seoksesta tulee tasainen ihanan tuoksuinen kastike. Kiehuttele kastiketta pienellä lämmöllä 5-7 minuuttia. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kippaa kinuski keksipohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Tämän jälkeen homman pitää saada jäähtyä kunnolla ennen kuin pinnalle tehdään maitosuklaakuorrutus. Minä annoin keksin ja kinuskin hengailla jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin sulatin suklaan ja levitin sen vuokaan kinuskin päälle. Aloin leikata hommaa melkein heti paloiksi, sillä suklaa jähmettyy tosi nopeasti.

Tässä vaiheessa täytyy ehkä tunnustaa, etten käyttänyt täytteeseen koko 200 gramman suklaalevyä, vaan pääsi käymään niin, että levy oli 4 palaa vajaa. Hupsis. Sen enempää suklaata ei kannata kuitenkaan maistella, sillä muuten sen riittämisen kanssa voi tulla ongelmia.

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 21:03

  Näin tämän postauksen vähän aikaa sitten tuolla sivupalkissa ja Twixin ystävänä tätähän oli pakko kokeilla, vaikken yleensä pahemmin leivokaan 🙂 (Nougat patukat ovat myös suosikkejani, by the way). Ja tästä tuli aivan tajuttoman herkullista! Seuraavana päivänä maku muuttui vieläkin paremmaksi :). Kiitos siis ohjeesta! Saatan tehdä tästä minipostauksen jossain vaiheessa, jolloin linkkaan tämän postauksen siihen.

  • Reply Martina tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 10:50

   Kiva kuulla että onnistui! Tämä on kyllä yksi parhaita herkkuja joita Keltaisessa keittiössä on koskaan leivottu. Nostan reseptin aina välillä esiin, jotta muutkin Twixin ystävät löytäisivät ihanat leivonnaiset.

   Nyt minunkin tekisi mieli Twix-leivonnaisia.. Tai edes sitä suklaapatukkaa. 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 21:19

    En yhtään epäile :)! Hyvä, että nostit reseptin, sillä nyt minäkin löysin sen. Tein pienen postauksen juuri äskettäin tästä aiheesta :).

    • Reply Martina keskiviikko, 17 syyskuun, 2014 at 08:30

     Haa, mäpä ryntään heti katsomaan sun postausta! 🙂

 • Reply Twix leivonnaiset - Pako Arjesta tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 21:17

  […] aiheesta, josta en yleensä kirjoittele blogissani. Nimittäin leivonnasta :)! Törmäsin Keltaisessa keittiössä -blogissa tähän herkullisen kuuloiseen Twix-ohjeeseen, joten sitä oli pakko testata viikonloppuna, vaikken […]

 • Reply Rimma keskiviikko, 17 syyskuun, 2014 at 08:39

  Oi pitääpäs kokeilla! Tästähän saa vegaaninen versionkin muunnettua näppärästi, kun korvaa voin sinisellä Keijulla, maidon kasvismaidolla sekä suklaan maidottomalla 🙂

  • Reply Martina keskiviikko, 17 syyskuun, 2014 at 08:50

   Totta, kiitos vinkistä! Jos kokeilet vegaanista versiota niin kuulisin mielelläni miten se onnistui. 🙂 Hyviä leipomishetkiä!

  Leave a Reply