Suomen suurin matkablogiyhteisö

Avokadoa, jokirapua ja mätiä

Muistatteko vielä ihanan Mäti-kirjan ja sieltä oikopäätä testaamani mätireseptin? Nyt mätikokeilut saavat jatkoa kun kokeilin toista kirjasta bongaamaani reseptiä. Avokadoa, jokirapuja ja mätiä yhdistelevä ruoka on ihanan merellinen, raikas ja täyteläinen. Minä pidin siitä kovasti ja hyvin yhdistelmä näytti maistuvan myös Henkalle. Muokkasin kirjan reseptiä hieman jättämällä kirvelin pois ja soveltamalla määriä, ja tässä tulisikin oma versioni kirjan reseptistä:

– 2 dl bulgarianjogurttia
– 2 dl maustamatonta tuorejuustoa
– sitruuna (kuori ja mehu)
– kirjolohenmätiä
– jokiravunpyrstöjä liemessä
– 2 avokadoa
– suolaa ja mustapippuria
– hopeasipulia (kirjan reseptissä oli punasipulia, mutta koska meillä sattui olemaan hopeasipulia, päätimme käyttää sitä)

Sekoita jogurtti ja tuorejuusto hyvin keskenään. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa, lisää se jogurttiin ja tuorejuustoon ja purista sekaan myös mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Pilko sipuli. Kippaa avokadoon kiven jättämään kuoppaan jogurtti-tuorejuusto seosta, lätkäise päälle kasa jokiravunpyrstöjä ja iso lusikallinen mätiä. Ripottele myös sipulisilppua sekaan. Purista halutessasi vielä hieman sitruunamehua päälle ja rouhaise ripaus suolaa ja pippuria päälle. Nauti mieluiten vaikka ihan silmät kiinni, sillä tämä on tooodella herkullista.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply