Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oeufs en cocotte

Tein Henkan synttäriaamiaiselle näitä Soul Kitchen -blogista löytämiäni yllätyskananmunavuokia. Ranskalaisilla vuokakananmunilla on myös hienompi nimi: Oeufs en cocotte, jota ainakaan minä en osaa lausua oikein. Puhutaan siis ihan suosiolla yllätyskananmunista.

Kananmunavuokaan voi piilottaa oikeastaan ihan minkä tahansa yllärin. Se voi olla lempijuustoa, yrttejä, lihaa, makkaraa, sieniä tai mitä ikinä haluatkin vuoan pohjalta löytää. Minä halusin piilottaa kananmunavuokiini jotakin vahvan makuista ja päädyin lopulta pepperoniin ja ruohosipuliin. Mietin myös sinihomejuustoa, mutta arvelin herra synttärisankarin pitävän pepperonista enemmän.

– yksi kananmuna per vuoka
– loraus kermaa
– yllätys (meillä se oli pepperonia)
– yrttejä koristeeksi (me käytimme ruohosipulia)

Laita uunin kestävän vuoan pohjalle yllätys, eli meidän tapauksessamme pienemmäksi silputtu pepperonimakkara. Voit laittaa pohjalle myös hieman valitsemaasi yrttiä, mutta muista säästää osa pinnalle koristeeksi.

Riko kananmuna vuokaan ja lorauta hieman kermaa päälle. Yritä pitää keltuainen ehjänä. Mausta halutessasi esimerkiksi suolalla ja mustapippurilla ja ripottele pinnalle tuoretta yrttisilppua. Meillä se oli ruohosipulia, josta pidän kovasti, sillä sen raikas maku tuo mieleen mökkirannan kallionkolosta lapsena suuhun laitetut villit ruohosipulin varret. Siitä mausta tiesi aina kesän olevan täällä.

Laita kananmunavuoat 225-asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi. Kun kananmuna on jähmettynyt, voit syödä sen haarukalla tai lusikalla, tai jos jätit kananmunan hieman löysemmäksi, voit dippailla siihen vaikkapa leipäpalaa.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Aili Inkeli lauantai, 16 maaliskuun, 2013 at 20:11

    Järkyttävän hyvää ja yksinkertaista! Siis oletan näin toistaiseksi, kun on kananmunat loppu. Loistava idea.. miksi minä en tuota ole keksinyt.. ranskalaiset, pah. 🙂 Kananmuna on aina hyvää ja tuonne saa tosiaan upotettua maun mukaan ihan mitä vaan. Uppoaa nirsoillekin yövieraille aamiaiseksi takuulla.

    • Reply Martina maanantai, 18 maaliskuun, 2013 at 07:33

      Mullakin kävi mielessä kun törmäsin tähän reseptiin, että miksen ole keksinyt tätä itse. Tämähän on tosi kivaa vaihtelua aamiaispöytään ja varioitavissa loputtomiin niin että nirsoinkin yövieras saadaan tyytyväiseksi. 🙂

    Leave a Reply