Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bruschetta con gamberi, limone e rucola

Kaikki tietävät tomaattibruschetan ja tomaattia, mozzarellaa sekä basilikaa yhdistelevän bruschetan. Mutta tiesitkö, että bruschettassa (lausutaan muuten brusketta, ei brusetta) voi olla monia muitakin asioita? Tässä olisi yksi merellisempi vaihtoehto. Bruschetta katkarapujen, sitruunan ja rucolan kera:

– maalaisleipää
– valkosipulia
– katkarapuja
– rucolaa
– sitruunamehua
– parmesaania
– oliiviöljyä
– suolaa ja pippuria
(- pestoa)

Paahda leipäviipaleita kuivalla pannulla tai uunissa. Pilko valkosipuli ja laita pannulle öljylorauksen kanssa pehmenemään. Älä vaan polta sipulia, sillä muuten valkoisesta kaverista tulee varsin kitkerän makuista.

Lisää katkaravut ja rucola ihan hetkeksi pannulle, sen verran että sekoitat kaikki yhteen ja ota sitten pannu pois liedeltä. Kippaa täyte leipäviipaleiden päälle ja tyrkkää mukaan myös parmesaania. Tämä olisi hyvä ajoittaa mahdollisimman lähelle tarjoiluhetkeä.

Purista päälle vielä sitruunamehua, lorauta myös oliiviöljyä ja mausta bruschettat suolalla ja pippurilla. Minä laitoin pohjalle myös rakasta ystävääni pestoa, sillä se on vain niin kovin ihanaa.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Taina torstai, 7 maaliskuun, 2013 at 13:43

  No niin, arvaa mitä syön tänään ;)? Kiitos, että muistutit tämän ihanuuden
  olemassaolosta.

  • Reply Martina torstai, 7 maaliskuun, 2013 at 14:36

   Oleppa hyvä! 🙂

  Leave a Reply