Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolaillallisia

Olemme viettäneet viime aikoina ilahduttavan monta iltaa erilaisissa ravintoloissa hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Ravintolaillallisputki on kestänyt oikeastaan koko talven ja mikä voisikaan olla parempi tapa hakea piristystä talveen kuin kokoontua hyvässä seurassa saman pöydän ääreen herkuttelemaan. Nyt varsinkin kun isommat lomamatkat ja muu kiva saa odottaa taloprojektin valmistumisen jälkeistä aikaa, on mukava viettää edes muutama pienempi hetki poissa arkihuolien, -kiireen ja -stressin ulottumattomissa.

Vaikka ravintolaillalliset ajoitetaan yleensä viikonlopulle, on välillä hauska piristää vaikkapa tappavan tylsää maanantaita pienellä ravintolahetkellä. Näin teimme eräänä loskaisena helmikuun maanantaina Vilukissan ja Maajussin morsiamen kanssa kun treffasimme Manalassa työpäivän päätteeksi.

Minä valitsin alkuruokalistalta Manalan alkuruoat -nimisen annoksen siinä möllöttävän briejuuston innoittamana, ja toivoin kovasti, että annoksella olisi riittävästi kokoa viemään nälkä pois vaikka se alkuruoaksi lasketaankin. Ja olihan sillä, lautanen oli täynnä herkkuja jotka haarukoin suuhuni viimeistä pisaraa myöten ja olo oli sen jälkeen juuri sopivan kylläinen.

Räpsäisin nopeasti kuvat myös kavereiden annoksista, mutta unohdin kysyä miltä ruoka maistui. Voinemme kuitenkin olettaa sekä margheritapizzan että lohikeiton olleen hyvää, sillä huono ruoka kyllä yleensä raportoidaan kavereille. Toisaalta lääpimme niin innoissamme pöydässämme möllöttävää vauvamahaa, että ruoka jäi sen rinnalla toisarvoiseksi asiaksi.

Samalle viikolle Manala-illan kanssa osui myös toinen ravintolaillallinen. Vietimme nimittäin Henkan kanssa saman viikon torstaina ollutta ystävänpäivää Cantina Westin hampurilaisviikoilla. Kuten saatatte muistaa, kävimme maistelemassa hampurilaisviikkojen antia jo tammikuussa, ja vakuutuimme herkuista niin, että meidän täytyi palata hampurilaisten ääreen vielä uudestaankin.

Eniten mielessämme, tai oikeastaan Henkan mielessä, kummitteli jättimäinen Big Rig, mutta koska herra oli syönyt päivällä tukevan lounaan, ei nälkä ollut tarpeeksi suuri Big Rigille. Niinpä Henkka otti hyväksi havaitun biisoniburgerin ihanilla bataattiranskalaisilla ja kovin tyytyväisen näköisenä herra haarukoi annostaan.


Cheese Royal


Biisoniburgeri

Itse arvoin pitkään kala-annoksen, juustoannoksen ja kasvisannoksen välillä päätyen lopulta ihanaan Cheese Royaliin. Juuston ystävän annos sisältää vuohenjuustoa, halloumia ja cheddaria, herkullista chilisämpylää, tuoreyrttimajoneesia ja niitä törkyhyviä bataattiranskalaisia. Ihan mielettömän hyvä annos siis.

Juomaksi otimme jo hampurilaisviikkojen lehdistötilaisuudessa maistamaamme Brooklyn Lageria, joka on noussut kohisten lempioluidemme joukkoon. Ja hyvältä se maistui nytkin, aivan kuten hampurilaisemmekin. Palvelu oli todella ystävällistä ja ripeää, joten illallinen oli kaikin puolin oikein onnistunut.

Tämä oli muuten jo 17. kertamme Cantina Westissä. Mitähän kivaa keksimme sitten kun 20. kerta koittaa? Kaikkihan alkoi yli neljä vuotta sitten ensitreffeistämme hevospihvin merkeissä, minkä jälkeen olemme palanneet kerta toisensa jälkeen herkuttelemaan Kasarmikadulle. Cantina West tuntuukin jo melkein kodilta ja palaamme sinne varmasti vielä monen monta kertaa.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply