Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makkaraa, paprikaa ja sipulia italialaisittain

Tämän reseptin kohdalla kannattaa uskoa ennemmin tekstiin kuin kuvaan. Basta! -kirjassa nimittäin kehotettiin käyttämään tähän italialaiseen makkararuokaan raakamakkaraa, mutta koska en löytänyt sitä kaupasta, täräytin pannuun Kabanossia. Ei näin. Italialainen nonna tirvaisisi minua pastakauhalla kupoliin jos tietäisi..

Ei sillä etteikö valkosipulinen Kabanossi olisi maistunut hyvältä, mutta ei se nyt kyllä ihan hirveän hyvin istunut italialaiseen illalliseemme. Henkkakin nauroi hieman ihmeissään lautasella köllöttävälle makkaralle. Ei ollut kovin vaikea kertoa mikä ei kuulu joukkoon.. Osta siis mieluummin raakamakkaraa.

– erivärisiä paprikoita
– sipulia
– oliiviöljyä
– tuoremakkaraa (ei löytynyt kaupasta joten käytin valkosipuli-Kabanossia)
– basilikaa
– suolaa ja pippuria

Halkaise paprikat ja tyhjennä niiden sisus. Laita paprikat 200-asteiseen uuniin ja anna olla siellä niin kauan, että ne pehmenevät kunnolla. Paprikat saavat mustua hieman pinnalta. Se on jopa suotavaa. Tähän menee noin puoli tuntia. Pilko sitten paprikat suikaleiksi ja jätä hetkeksi odottamaan.

Kuullota sipulilohkoja pannulla ja tyrkkää makkarat uuniin kypsymään. Kun makkarat ovat melkein valmiita lisää pannuun niiden kanssa paprikasuikaleet, sipulit, basilika ja hieman öljyä. Anna olla uunissa vielä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Sanni maanantai, 25 helmikuun, 2013 at 08:07

  Jep. En ole minäkään raakamakkaroihin kovin montaa kertaa kotimaassa törmännyt, jos ei siskonmakkaroita lasketa. Ne ovat aika hentoisen makuisia, joten ehkä valkosipulikabanossi on parempi vaihtoehto? No, noihin paprikoihin. Itse rrrrakastan grillattuja, ihan tavan uunissa paistettuja paprikoita, mutta jatkojalostan niitä enemmän: mustuneet paprikat laitetaan kulhoon, kulho peitetään muovipussilla tai foliolla ja annetaan hikoilla, kunnes kärsii käsin niihin koskea. Sitten otetaan mustuneet kuoret pois, viipaloidaan paprikat ja maustetaan: ainakin valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa, yrttejä, tai mitä tahansa siihen nyt keksiikään änkeä. Näin maustettuina ja marinoituina paprikoiden PITÄISI säilyä, mutta kun itse olen niihin niin älyttömän heikkona, niin eivät vaan säily, vaan pistelen naamariin aikasta vikkelään. Hyviä ovat ne, perhana. Siis anteeksi, maukkaita. Kiitos taas muistutuksesta, taidan lähteä paprikakauppaan, ostamaan kaikenvärisiä paprikoita!

  • Reply Martina maanantai, 25 helmikuun, 2013 at 11:05

   Oi mikä ihana paprikavinkki! Täytyy testata. 🙂 Mä oon löytänyt meidän pienestä lähikaupasta raakamakkaraa, mutta enää sieltä ei löydy kuin vanhaa ja huonoa tavaraa sekä tyhjiä hyllyjä. Lieneekö kauppias vaihtunut vai mistä tason romahtaminen johtuu.. Valkosipulikabanossi oli kuitenkin hyvä korvike. 🙂

 • Reply Jauhemaksa maanantai, 25 helmikuun, 2013 at 12:32

  Chorizo-tyyppistä raakamakkaraa olen välillä nähnyt ja käyttänytkin. Pitänee kokeilla sillä tätä. Kiitos reseptistä! 🙂

  • Reply Martina maanantai, 25 helmikuun, 2013 at 13:32

   Se sopii tähän varmasti täydellisesti!

  Leave a Reply