Suomen suurin matkablogiyhteisö

Italian värit

Tämä klassikko on värejään myöten niin italialainen kuin olla voi. On punaista tomaattia, valkoista mozzarellaa ja vihreää basilikaa. Niin, puhun tietysti tomaatti-mozzarellabruschetasta, joka on ehdoton hitti kaikenlaisiin tarjoilupöytiin. Tomaattivammaisena voin kertoa, että myös tomaatiton versio toimii mielettömän hyvin, etenkin jos pohjalle sipaisee hieman pestoa.

– maalaisleipää
– oliiviöljyä
– tomaattia
– mozzarellaa
– basilikaa
– suolaa ja pippuria
(- pestoa)

Paahda leipäpaloja kuivalla pannulla. Ole tosi tarkkana etteivät leivät pääse palamaan, eli malttia sen lämmön kanssa. Viipaloi tomaatit ja mozzarella sekä valikoi basilikanipusta parhaan näköiset lehdet valmiiksi.

Kasaa leipäviipaleen päälle tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. Tee tämä vasta juuri ennen tarjoilua ettei rapea leipä pääse vettymään löllöksi. Pohjalle voit sipaista pestoa mikäli haluat tai voit myös sivellä leipäviipaleen öljyllä. Lorauta valmiiden bruschettojen päälle hieman öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ja sitten vaan herkuttelemaan!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply herkkusuun lautasella sunnuntai, 17 helmikuun, 2013 at 10:53

    klassinen yhdistelmä joko toimii aina, varsinkin rapean grillatun leivän päällä.

    • Reply Martina maanantai, 18 helmikuun, 2013 at 07:22

      Jep, tämä yhdistelmä todellakin toimii! 🙂

    Leave a Reply