Suomen suurin matkablogiyhteisö

Italialainen illallinen ilman pastaa ja pizzaa

Italialaisesta ruokakulttuurista tulee yleensä aina ensimmäiseksi mieleen pizzat ja pastat, ja tottahan toki kyseisillä ruokalajeilla onkin merkittävä rooli italialaisessa keittiössä. Mutta kun italialainen keittiö sisältää niin paljon muutakin. On lihoja, juustoja, keittoja, yksinkertaisia mutta maistuvia ruokia ja suussasulavia jälkiruokia.

Sain Henkalta joululahjaksi Basta! -nimisen kirjan, joka paneutuu italialaiseen keittiöön varsin mukaansatempaavasti. Poimin kirjasta monta pientä reseptiä ylös ja kokosin niistä italialaisen illallisen, jonka nautimme Henkan nimipäivien kunniaksi. Ja uskokaa tai älkää, illallisella ei syöty palaakaan pizzaa eikä suullistakaan pastaa.

Menu koostui kylmistä antipastoista, lämpimistä lisukkeista ja olipa mukana myös yksi makkararuoka ja täydellisesti mediumiksi kypsennetyt naudan sisäfilepihvitkin. Jälkiruokaa emme tarvinneet, vaikka pakastimessa olisikin ollut jäätelöä ja kaapissa suklaakonvehtirasioita.

Julkaisen kaikki illan ruokalajit omissa postauksissaan tässä kevään mittaan, joten älkää hätäilkö, reseptit ovat kyllä tulossa omaan verkkaiseen tahtiinsa. Tähän loppuun laitan vielä yksinkertaisen kaikkiin tilanteisiin sopivan vihersalaatin ohjeen:

– rucolaa
– kurkkua
– parmesaania
– sitruunamehua
– oliiviöljyä
– suolaa ja pippuria

Huuhtele rucola ja kurkku, pienennä molempia hieman, rucolaa vaikka ihan repimällä ja kurkun voit pilkkoa veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Lorauta sitruunamehua kurkun ja rucolan päälle, lisää joukkoon parmesaanilastuja ja viimeistele salaatti öljyllä, suolalla ja pippurilla. Tämä vihersalaatti sopii lisukkeeksi oikeastaan ihan kaikenlaisen ruoan kanssa. Erityisen hyvältä se maistui pippuroitujen kuivalla pannulla paistettujen naudan sisäfilepihvien kanssa. Nams.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply tatjaana maanantai, 11 helmikuun, 2013 at 14:02

  Pääsisinpä syömään laittamaasi ruokaa joskus. Herkullisen näköistä.
  Olin Oulussa hotelli Scandigissa ja söin päivälliseksi kananrintaa kanttarellikastikkeessa. Se oli maukasta, mutta lisuke: paprika/kesäkurpitsasotku soijakastikkeessa oli pahaa. Kuvasin annoksen, samoin aamupalan. Vilkaisepa kuvia blogistani kierrän vain Kalifornian. En uskaltanut kirjoittaa sinne hotellin nimeä, koska en ole varma, saako nimen kirjoittaa, jos itse esiintyy nimimerkin suojassa. Tiedätkö?
  Tatjaana

  • Reply Martina maanantai, 11 helmikuun, 2013 at 14:22

   Kiva kun jätit taas viestin Tatjaana! Kävin katsomassa kuvia blogissasi, kananrinta kanttarellikastikkeessa näyttää tosi hyvältä. Minun tietääkseni hotellin nimen saa mainita, ei siihen pitäisi olla mitään estettä.

  Leave a Reply